ЕС няма да последва САЩ в решението за преместването на

...
ЕС няма да последва САЩ в решението за преместването на
Коментари Харесай

Могерини: ЕС няма да последва САЩ в решението за Йерусалим

ЕС няма да последва Съединени американски щати в решението за преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. Това съобщи на конференция висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини след съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи.

По-рано тази заран тя посрещна в Брюксел израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който изрази убеденост, че " множеството европейски страни " ще последват решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Нетаняху може да има вяра в каквото желае, само че Европейски Съюз няма да направи като Съединени американски щати, съобщи Могерини.

По нейните думи главната цел на Европейски Съюз е постигането на мир в Близкия изток с възобновяването на договарянията в Женева. Тя разяснява, че намирането на решение наподобява надалеч и е невероятно без присъединяване на Вашингтон. За Европейски Съюз решението е в две страни, с обща столица Йерусалим. Никога от никого в последните десетилетия не съм чула друга опция, с изключение на за обособяването на две страни, добави Могерини.

Тя разяснява, че войната в Сирия не е завършила, макар че някои настояват друго. Този коментар на Могерини бе изработен часове откакто съветският президент Владимир Путин подреди евакуиране на съветските войски от Сирия поради разгрома на терористите и постигането на условия за кротичък преход.

Неоснователни са изказванията за завършек на войната, за жалост. Сирия не трябва да бъде раздробявана на разнообразни зони на въздействие. Европейски Съюз е подготвен да окаже помощ, в това число финансова, само че единствено след постигането на спокойно съглашение на договарянията в Женева, съобщи Могерини. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР