ЕС няма да последва решението на Европейския парламент за признаване

...
ЕС няма да последва решението на Европейския парламент за признаване
Коментари Харесай

Могерини категорична: ЕС няма да признае Хуан Гуайдо

ЕС няма да последва решението на Европейския парламент за признание на Хуан Гуайдо по принцип, защото " пълномощието да направи това не е в Европейския съюз, то е в държавите-членки ". Това сподели висшият представител Федерика Могерини след среща с министри на външните работи в неофициална конюнктура, след срещата в Букурещ, написа европейското електронно издание Euroaktiv, представено от Агенция " Фокус ".

``
реклама

В предходно изказване, оповестено в събота (26 януари), Могерини предизвести, че Европейски Съюз ще предприеме " по-нататъшни дейности ", в случай че не бъдат планувани избори в идващите дни.

Министрите взеха решение да основат интернационална контактна група, която цели да построи доверие и да сътвори нужните условия за свободни и почтени избори в латиноамериканската страна, с цел да могат венецуелците да дефинират личното си бъдеще, изясни Могерини.

Върховният представител акцентира, че задачата не е да се открие формален разговор със заинтригуваните страни, а „ да се поддържа политическа динамичност “.

Международната група ще се опита да реализира по-добро схващане на ситуацията; второ, да се доближи до основните участници в рецесията на национално равнище, да се дефинират техните упования и най-хубавият път напред; и трето, да съпътства политическия преход.

От страна на Европейски Съюз в договарянията ще вземат участие Франция, Германия, Италия, Испания, Португалия, Швеция, Холандия и Обединеното кралство. Групата има 90-дневен мандат. При липса на прогрес „ той ще бъде преустановен “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР