ЕС няма да е пълноценен, ако не се присъединят Западните

...
ЕС няма да е пълноценен, ако не се присъединят Западните
Коментари Харесай

Илхан Кючюк очаква скоро решение на спора със Северна Македония

Европейски Съюз няма да е пълностоен, в случай че не се причислят Западните Балкани към него . Това няма да стане с клишета, политически лозунги, а с политическа воля и платформа на страните от района и Европейски Съюз. Това разяснява съпредседателят на АЛДЕ и евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючюк на конференция, отдадена на Западните Балкани и участието в Европейски Съюз - обзор и упования.

Планът има за цел да приготви страните от Западните Балкани - всичко минава през добросъседските връзки. Да не гледаме единствено към предишното, днешният диалог е по какъв начин наподобява Европейски Съюз през погледа в връзките със Северна Македония и напрежението с Косово, добави Кючюк.

Интеграцията е сложен развой, сега виждам опция до края на годината да потърсим диалога, който свърза поколенията и концепциите ни и ни прави част от огромно цяло и това ще е триумф за района - България, Северна Македония и целия Европейски Съюз , единствено тогава Европа може да има хоризонта и визията, счита той.

България може доста, има опита, има неповторимия и етнически модел, не би трябвало да бъде употребен в тежката предизборна конюнктура, а да се уголемява и надгражда. Страната има потенциал, човешки капацитет, опитът на предприсъединителните договаряния от последните години в Европейски Съюз. Това е значимо, можем да го предадем на Западните Балкани, поучава Кючюк. Отношенията ни са неприятни поради надигналия се шовинизъм , ние нямаме потребност от подправени вести, осведоменост, от това да знаем какво прави съседката ни, по тази причина е значим един институционален диалог с младежи, заключи евродепутатът.
 Радев: Загуба на време е РСМ да чака промяна на българското държавно управление Обновена
Радев: Загуба на време е РСМ да чака промяна на българското държавно управление

Казваме " да " на Скопие за участие в Европейски Съюз единствено при твърди гаранции

Той включи във видеопосланието Иловер Вархей, комисаря по разширението на Европейски Съюз. В къса тирада той уточни, че стабилността е значима с участието на Западните Балкани, защото Европейски Съюз не е обединен без тях. Очаква се да се причисли и Северна Македония. Не остана без коментар пандемията от ковид и средствата, разпределени за страните-членки, като комисарят даде образец с това да се подаряват ваксини на по-бедните страни. Други акценти в речта на Вархей бяха и преместването на електроенерегия, храни, стопански проект, стабилен пакет за 2021 и да се спазят уговорките Западните Балкани да се причислят.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ участва на конференцията.

Целта на политиката за разширението на Европейски Съюз е да сплоти европейските страни в общ политически и стопански план, те водят Европейски Съюз и това е геостратегическа инвестиция за постоянна мощна и обединена Европа, учредена на общи полезности и предлагаща демократично ръководство и съблюдаване на правата на хората.

Целта била залегнала още при учредяването на Движение за права и свободи - посредством участие на България в НАТО и Европейски Съюз.
 Мицотакис: Гърция не поддържа България за ветото против РСМ, интеграцията да се форсира
Мицотакис: Гърция не поддържа България за ветото против РСМ, интеграцията да се форсира

За да се предотврати превръщането на Западните Балкани в огнище на нови проблеми

Страната при започване на 90-те, дружно с комунистическите страни, стоеше като черното леке на Европа, само че посредством промени, старания и промени, успяхме да се присъединим към НАТО и Европейски Съюз по време на присъединяване на Движение за права и свободи в ръководството на страната, уточни Карадайъ. Той посочи специфичната роля на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в тази роля.

И в този момент, и първоначално това са полезности на Движение за права и свободи. Голяма част от днешните гласоподаватели са наранени от репресивната комунистическа машина на България , носят следите безшумно, още тогава пред Движение за права и свободи стоеше въпросът за решение на проблемите, с правата и свободите на българските жители, сподели водачът на партията и още веднъж уточни, че " Доган съумял в спокойно създаване на демокрацията и не на реваншизма, в преход от тоталитаризъм към народна власт - в обща идея за европейско развиване, изразяваща се в участие в Европейски Съюз и НАТО ". Именно Доган чертаел тези проекти от трибуната на Народно събрание - " пътят на България към Европа да минава през Босфора ".
 Европейски Съюз недвусмислено поддържа еврочленството на Западните Балкани, само че и 2030-а остава мираж
Европейски Съюз недвусмислено поддържа еврочленството на Западните Балкани, само че и 2030-а остава мираж

Членството на шестте страни ще е в миналото в бъдещето

От Движение за права и свободи сме уверени, че Движение за права и свободи избра вярната посока и може да е образец на страните от Балканите, уточни Мустафа Карадайъ.

На присъединението на Западните Балкани обаче пречили корупцията, икономическата обстановка, приключването на мозъци и намаляващото доверие в правовата страна. Занапред Движение за права и свободи ще работят за пълноправно участие на всички страни в Европейски Съюз, макар че има противоречиви въпроси сред България Северна Македония, които Карадайъ чака да се решат в най-скоро време, с цел да се причислят Западните Балкани към Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР