ЕС не помага за разрастването на конфликта в Украйна, а

...
ЕС не помага за разрастването на конфликта в Украйна, а
Коментари Харесай

Борел: Най-зависимите енергийно от Русия страни-членки трябва да бъдат компенсирани

ЕС не оказва помощ за разрастването на спора в Украйна, а се пробва да го ограничи. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в изявление за „ Ел Мундо “.

" Ние не насърчаваме войната и не способстваме за нейното разпространяване ", сподели той. - " Опитваме се да я ограничим както в пространствено измерение, тъй че да не засегне други страни, по този начин и във отвесно измерение, с цел да не се употребяват по-смъртоносни оръжия. Полагаме огромни дипломатически старания ", увери ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз. „ Трябва да се опитаме да прекратим войната допустимо най-скоро, само че за нас е значимо по какъв начин ще завърши тя. Тя би трябвало да приключи с договаряния. "

" Ние оказваме помощ на Украйна във военно отношение ", подсети още Борел. " Енергийната взаимозависимост на Унгария от Русия е друга от тази на Испания ", сподели той. „ Необходимо е да има обединен отговор, само че за задачата би трябвало да се положат старания за взаимност. Най-засегнатите страни от Европейски Съюз ще би трябвало да бъдат обезщетени, с цел да могат да вземат участие. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР