ЕС не може да позволи на другите да ни отнемат

...
ЕС не може да позволи на другите да ни отнемат
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Не можем да позволим на другите да ни отнемат езика“

ЕС не може да разреши на другите „ да ни лишават езика “, сподели новоизбрания президент на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, наблягайки решителността си да уточни Маргаритис Схинас за „ вицепрезидент за отбрана на нашия европейски метод на живот “, заяви „ Политико “.


" Видяхме, че задгранични сили се намесват в нашите избори извън ", написа Фон дер Лайен в оповестена в голям брой европейски вестници позиция. " И видяхме домашни популисти с евтини националистически лозунги да се пробват да ни дестабилизират от вътрешната страна. Не би трябвало да позволяваме тези сили да похитят определението за европейския метод на живот. Те желаят то да значи противоположното на това, което е. "

Критиците на името на портфейла на Схинас, който включва миграцията в мандата му, го осъдиха като „ игра по свирката “ на десни екстремисти. Френската крайнодясна лидерка Марин льо Пен утвърди новото название в тирада в неделя, като го назова " идеологическа победа ".

Президентът на идната Еврокомисия призна, че използването от нея на фразата „ европейски метод на живот “ провокира спор „ по отношение на конотациите и концепцията на термина “, само че настоя, че това е положително нещо, заключавайки, че „ това е спор, който би трябвало да имаме. "

" Разбира се, думите имат значение ", написа тя. " Признавам това. За някои европейският метод на живот е претрупан и термин с политически заряд. Но ние не можем и не би трябвало да разрешаваме на други да ни лишават езика от нас: това също е част от това, което сме. "

Тя още сподели: „ Трябва да се гордеем с нашия европейски метод на живот във всичките му форми и измерения и би трябвало непрекъснато да го съхраняваме, пазиме и подхранваме. Ето за какво това беше един от шестте водещи правилото в моите политически насоки, които получиха поддръжката на Европейския парламент през юли. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР