ЕС не може да обяви, а само да подкрепи договорено

...
ЕС не може да обяви, а само да подкрепи договорено
Коментари Харесай

Борел: ЕС не може да обяви, а само да подкрепи хуманитарно спиране на огъня между Израел и Хамас

ЕС не може да разгласи, а единствено да поддържа контрактувано сред Израел и " Хамас " филантропично краткотрайно прекъсване на огъня. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността след днешното съвещание на европейските външни министри в Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 692
Той разясни, че краткотрайното прекъсване на огъня по филантропични аргументи се разграничава от прекратяването на огъня. По неговите думи краткотрайното прекъсване би дало опция за ускорение на филантропичните доставки, до момента в който прекратяването на огъня е въпрос, който може да бъде контрактуван единствено от двете враждуващи страни. 

Трябва да обсъдим с арабските страни нужните по-нататъшни политически стъпки, настоя Борел. Той означи, че през днешния ден външните министри от Европейски Съюз са повторили осъждането на нападението на " Хамас " против Израел при започване на месеца, призовавали са още веднъж за незабавното освобождение на заложниците, държани от " Хамас ", и са удостоверили правото на Израел на самозащита в границите на интернационалното законодателство.

Поддържаме решение с две страни. Трябва да създадем вероятното в Газа да се избегне филантропична злополука. Много е значимо да осигурим филантропична помощ. Допускането на първите конвои с помощ е позитивен знак, само че би трябвало да ускорим доставката на храна и медикаменти, липсва гориво. Трябва да покажем, че желаеме да бъде предпазен и животът на палестинците, съобщи Борел. По неговите думи не може да има спирания на тока и водата за цивилните, без значение от обсадата, наложена в Газа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР