ЕС не може да бъде легитимация за неправди, а България

...
ЕС не може да бъде легитимация за неправди, а България
Коментари Харесай

Каракачанов призова България да блокира старта на преговорите на ЕС със Скопие

Европейски Съюз не може да бъде легитимация за неправди, а България да бъде употребена по този недодялан метод като трамплин от страна на ръководещите в Скопие, безапелационен е заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността , министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ Красимир Каракачанов, написа dir.bg.
Реакцията му идва в отговор на изявление, обещано от македонския президент Стево Пендаровски за тамошна медия, в което той си разрешава да злоупотребява с историческата истина по отношение на произхода на Гоце Делчев и да дава нееднозначни сигнали към Комисията по исторически и просветителни въпроси, че би трябвало услужливо да тупа топката, а не да води диалози всъщност. Така разкрива замисъла на Скопие в действителност да саботира процеса, счита Каракачанов, представен в известие на Вътрешна македонска революционна организация.
" Аз пък споделям, че на 17 октомври България също не би трябвало да бърза да дава зелена светлина за започване на договаряния с Македония да еврочленство, до момента в който не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония ", безапелационен е Красимир Каракачанов.

" Изказването на Пендаровски идва на фона на очевидната липса на прогрес в работата на Комисията по историческите въпроси. Казаното от него изцяло опонира на духа на изявлението на премиера Бойко Борисов, че е добре пробив в работата на комисията да има до края на септември ", акцентира вицепремиерът.

" В този подтекст попаднаха и странните изявления на Пендаровски, че Гоце Делчев се е определял като българин, само че както днешните жители на Северна Македония се определяли като българи - единствено с цел да получат български паспорт ", отбелязва Каракачанов.

Действията на македонския президент опонират на духа на добросъседство, както и на безапелационната позиция от наша страна, че напредъкът в диалозите по отношение на общата история и нейното показване в просветителната система на прилежаща Македония би трябвало да бъде интензивен, акцентира вицепремиерът.

" И дано българските политици не се тормозят да кажат " не " за предоставяне на датата на Македония за договаряния на този стадий. Дебело наблягам - това не е отношение към хората в братска Македония, а към политиците, боравещи с коминтерновски способи и смятащи, че могат да влязат през задния двор в Европейски Съюз за сметка на България.

Гражданите на Македония са жертва на асимилаторска политика, провеждана години наред посредством напън, фалшификации и промиване на мозъци. Македонските политици би трябвало се научат да почитат историята и народа си ", разяснява Каракачанов и прибавя:

" Ако на 17 октомври България даде зелена светлина, това ще е прошка на закононарушенията към българския народ в Македония - хората, хилядите убити и десетките хиляди, лежали в затвори и лагери, поради това, че имат българско национално схващане. "

На упоменатата дата следва Европейски съвет, на който се чака водачите на страните от Европейски Съюз да вземат решение за начало на договаряния за участие на Македония и Албания в Европейски Съюз. България би трябвало да реши дали да поддържа Македония, с цел да бъде дадена дата за начало на договаряния за участие в Съюза. Това решение зависи както от всички страни членки, по този начин и от всяка от тях поотделно. Решението ще се вземе единствено с безусловно болшинство. Дори и единствено една страна да бъде срещу, решение не може да бъде взето. Дни преди този момент - на 14 и 15 октомври, следва и следващото съвещание на взаимната Комисия сред България и Македония по историческите въпроси, която бе основана според подписания Договор за добросъседство сред двете страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: