ЕС настоява за бързо и независимо разследване на случая с

...
ЕС настоява за бързо и независимо разследване на случая с
Коментари Харесай

С какво е отровен Навални?


Европейски Съюз упорства за бързо и без значение следствие на случая с хипотетичното отравяне на Навални. Вчера немските лекари оповестиха, че той евентуално е бил токсичен. Сега мнозина се питат дали не е бил употребен " Новичок ".

Алексей Навални

Бързо, без значение и транспарантно следствие по случая с хипотетичното отравяне на съветския опозиционен политик Алексей Навални - за това прикани висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. Германската канцлерка Ангела Меркел и немският външен министър Хайко Маас също упорстват за бързо разяснение на случая. . Токсичното вещество към момента не е разпознато, само че в организма му са били открити следи от холинестеразни инхибитори. Състоянието на руснака е тежко, само че няма непосредствена заплаха за живота му, обясниха още от " Шарите ".

Председателят на комисията по външна политика в немския Бундестаг Норберт Рьотген изрази подозрение, че отравянето на Навални е било поръчано от най-високо равнище. " Това са шефски решения ", сподели Рьотген в изявление за немската обществено-правна телевизия ZDF. Според него случая с Навални цели " да послужи за образец на Собстевния народ ". Моментът, в който се случи, също не е инцидентен. Целта е да се изпрати " явен сигнал " към съветската съпротива на фона на митингите в Беларус, счита Рьотген.

Използван ли е " Новичок "?

Лекарите в Омск, където в началото беше настанен Алексей Навални, отричат да е открита каквато и да е отрова в кръвта му. " Ако бяхме разкрили някаква отрова, чието съществуване да се удостовери, щеше да ни бъде доста по-лесно ", съобщи основният доктор на болничното заведение в Омск Александър Мураховски.

Според лекарите в " Шарите " обаче Навални е токсичен: най-вероятно с вещество от фамилията на холинестеразни инхибитори, които влизат в състава на нервно-паралитичните препарати. Случаят предизвика асоциации с отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Лондон преди две години. Тогава беше употребен препаратът " Новичок ". Той провокира протеинова верижна реакция, която може да докара до гибел, в случай че не бъдат подхванати ограничения в точния момент.

" Новичок "  блокира производството на ензима холинестераза, какъвто е казусът и при Навални. Холинестеразата е значима за разграждането на невротрансмитера ацетилхолин. Това вещество играе роля при събуждането и концентрацията. Ако ацетилхолинът към този момент не се разгражда, нервната система е залята с неконтролируеми тласъци. Възниква нараснало слюноотделяне и проблеми с дишането, тъй като пациентът към този момент не може самичък да управлява дихателните си мускули. Парализата и конвулсиите могат да бъдат съдбовни, в случай че отравянето продължава прекомерно дълго.

Как се реагира при сходни отравяния?

На първо място, медицинските експерти би трябвало да предотвратят задушаването на пациента вследствие на крампите в дихателната мускулатура. Поради това Навални незабавно беше интубиран. Като противоотрова лекарите прилагат алкалоида атропин. Пациентът би трябвало да бъде снабдяван и с друга дейна съставна част, наречена пралидоксим, с цел да се подтиква производството на холинестераза.

В доста по-малки дози инхибитори на холинестеразата се употребяват като медикаменти при лекуването на заболяването на Алцхаймер, както и при Миастения гравис - неврологично породена мускулна уязвимост. В този случай е желателно нарасналото произвеждане на невротрансмитер ацетилхолин.

****

Припомняме Ви и това видео за две млади рускини, които желаят да изоставен страната си:
" Искам да напусна Русия. " Две млади рускини описват.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР