ЕС настоява Иран да спре да снабдява Русия с оръжие,

...
ЕС настоява Иран да спре да снабдява Русия с оръжие,
Коментари Харесай

Говорител на ЕК настоя Иран да спре да снабдява Русия с оръжие

ЕС упорства Иран да спре да доставя Русия с оръжие, с което се правят закононарушения в Украйна, съобщи представител на Европейската комисия. По неговите думи дроновете, доставени от Техеран на Москва, наподобява са били изпратени преди войната в Украйна.

Дроновете, доставени наподобява преди началото на военните дейности, бяха употребявани за избиването на украинци. Това е явно нарушаване на съответната резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, уточни той.

За всичко има време, съобщи представителят в отговор на въпрос дали Европейски Съюз няма да вкара спомагателни наказания против Иран поради доставяните на Русия оръжия. 

Европейски Съюз към този момент вкара наказания по този въпрос. При потребност ще вземем спомагателни ограничения. Кога ще бъдат утвърдени и какво ще съдържат - решението е напълно в ръцете на страните от Европейски Съюз. Това, че сходно решение не бе признато тази седмица от Съвета на Европейски Съюз по външни работи, не значи, че няма да бъде взето по-късно, посочи представителят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР