ЕС налага санкции на 8 руснаци заради инцидентите в Азовско

...
ЕС налага санкции на 8 руснаци заради инцидентите в Азовско
Коментари Харесай

Днес външните министри на ЕС налагат санкции на 8 руснаци заради кризата в Керченския проток

ЕС постанова наказания на 8 руснаци поради случаите в Азовско море през ноември, съобщи Франс прес, като се базира на няколко европейски източници. Те няма да имат право да влизат на територията на Европейски Съюз, а възможните им активи под негова пълномощия ще бъдат замразени.
 Украйна ще изпрати военни кораби в Азовско море  Русия прави опит за пълзяща анексия на Азовско море и Керченския пролив, разгласи украинският дипломат  Съветът по сигурността дефинира съветските дейности в Азовско море като неприемливи
Налагането на глобите ще бъде одобрено от външните министри на страните членки през днешния ден в Брюксел.

Имената на 8-та руснаци ще останат в загадка до публикуването в Официалния вестник на Европейски Съюз.

" Има единогласие, че би трябвало да се направи нещо, с цел да бъдат глобени виновните хора за решението да бъдат задържани три украински военни кораби и техните екипажи ", изясни един от цитираните източници.

След анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 година Европейски Съюз включи в " черен лист " 164 руснаци и украинци, измежду които няколко доближени на съветския президент Владимир Путин, както и 44 юридически лица. Страните от Европейски Съюз обаче остават разграничени по въпроса дали да бъдат засилени комерсиалните наказания против Русия, споделя един от източниците на AFP. Държавите от Европейски Съюз не могат да се спогодят за наказателни ограничения против съветския енергиен бранш, защото са мощно подвластни от съветските доставки на газ. Няколко страни също така са се оповестили срещу нови наказания против режима на Николас Мадуро във Венецуела, които са друга тематика в дневния ред на утрешната среща на външните министри от Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР