ЕС надхвърли 500 000 смъртни случая от коронавируса, а ръководителят

...
ЕС надхвърли 500 000 смъртни случая от коронавируса, а ръководителят
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС закъсня от свръх оптимизъм и увереност с ваксинацията

ЕС надвиши 500 000 смъртни случая от ковид, а ръководителят на Европейска комисия съобщи в сряда, че подложеното на критика разпространяване на имунизациите в блока е поради свръх оптимизъм, свръх убеденост и просто " късно ", написа АП.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отбрани цялостния метод на Европейски Съюз да се опита да победи пандемията с обединен проект за ваксини във всички 27 страни, даже с признание на неточности в тактиката за бързо приемане на задоволително ваксини за всички 447 милиона жители.

" Все още не сме там, където желаеме да бъдем. Закъсняхме с разрешенията . Бяхме прекомерно оптимистични във връзка с всеобщото произвеждане и може би бяхме прекомерно уверени, че това, което поръчаме, в действителност ще бъде доставено в точния момент ", сподели фон дер Лайен пред пленарната зала на Европейски Съюз.
 Фон дер Лайен: Англия имунизира като моторница, а Европейски Съюз - като танкер
Фон дер Лайен: Англия имунизира като моторница, а Европейски Съюз - като танкер

Основната причина за разликата сред Европейски Съюз и Англия е по-бавният развой

Въпреки седмиците остри рецензии , защото акцията на Европейски Съюз за ваксини не съумя да набере скорост спрямо Англия, Израел и Съединените щати, трите съществени партии в законодателната власт останаха с метода на фон дер Лайен да продължи напред с всички държави-членки дружно .

" Ключовите решения бяха верни ", сподели Манфред Вебер, водачът на Християндемократическата европейска национална партия.

Лидерът на партията на социалисти и демократи Иратксе Гарсия сподели: " Фиаско, злополука, злополучие : те звучат доста правилно за нашите жители ", само че нейната партия е с фон дер Лайен в общите дейности на блока. " Критиката е нужна, само че с градивен дух . "

Оценката на Фон дер Лайен пристигна, когато броят на починалите в Европейски Съюз мина 500 000 , зашеметяваща статистика за по-малко от година, която главно оспорва прехвалените стандарти за богатство и качествата на опазването на здравето на блока .

Това се случи, когато блокът се бореше с втората вълна на COVID-19, която блокира общностите от Португалия до Финландия, полицейски час и ограничавания, защото управляващите се надпреварват да имунизират колкото се може повече хора.
 Ваксина против вид: Обещаващи данни в конкуренцията на Израел против ковид
Ваксина против вид: Обещаващи данни в конкуренцията на Израел против ковид

Големият въпрос е дали имунизациите могат да унищожат пандемията?

Последните публични седмични данни от Европейския център за профилактика и надзор на болесттите се чакат едвам в четвъртък, само че Университетът " Джон Хопкинс " изготвя ежедневни калкулации, показващи цифрата 500 809 в сряда .

За съпоставяне, Съединените щати, с население от 330 милиона, водят в света като страна с повече от 468 000 смъртни случая .

Фон дер Лайен остана с от възрастното население на Европейски Съюз до края на лятото и упрекна огромните фармацевтични компании , че не поддържат производството на ваксини с научния прогрес.

" Всъщност промишлеността би трябвало да дава отговор на новаторските темпове на науката ", сподели фон дер Лайен. " Напълно разбираме, че ще зародят компликации при всеобщото произвеждане на ваксини. Но Европа е вложила милиарди евро в потенциал авансово и ние призовахме държавите-членки да възнамеряват въвеждането на имунизацията. Така че в този момент всички се нуждаем от предсказуемост. "
 До края на юни Европейски Съюз ще разполага с половин милиард ваксини против COVID-19
До края на юни Европейски Съюз ще разполага с половин милиард ваксини против COVID-19

Само от имунизациите, които към този момент са утвърдени, Европейски Съюз ще получи 406 млн дози...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР