„ЕС може и тряба да стане технологична супер сила. Етичните

...
„ЕС може и тряба да стане технологична супер сила. Етичните
Коментари Харесай

Ева Майдел: ЕС може и трябва да стане технологична супер сила

„ Европейски Съюз може и тряба да стане софтуерна супер мощ. Етичните насоки за работата на изкуствения разсъдък, които целят повече отбрана на европейските жители може да се трансфорат в конкурентно преимущество за европейските бизнесмени “.

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на третото издание на конференцията на високо ниво “Regulation4Innovation” в сряда, 10 април 2019 година, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Специален посетител на събитието бе вицепрезидентът на Европейската капиталова банка и някогашен министър председател на Финландия Александър Стуб, който уточни, че новите цели на Европейската комисия би трябвало да са съсредоточени върху изкуствения разсъдък и технологиите, защото те трансформират всяка промишленост и всеки един аспект от всекидневието ни.

В полемиката взеха присъединяване и вицепрезидентът на Майкрософт за Европа и Близкия Изток Джон Франк, както и представител на стартъпа за електрически скутери „ Бърд “ Барт де Лифде. Те се сплотиха към тезата, че Европейски Съюз би трябвало да стане софтуерна супер мощ, която да умее да предизвиква нововъведенията, посредством гъвкави и отворени регулации, които да се приспособяват в динамичността на цифровия свят. Един от методите това да се случи е с увеличение на цифровата и бизнес просветеност на законотворците на всяко равнище.

Regulation4Innovation e конференция на високо ниво, инициирана от Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и има за цел да разиска настоящите тематики в областта на дигитализацията и да начертае път за превъзмогване на провокациите. За трета година полемиката събра над 100 водещи специалисти в региона на технологиите, които разискват значимите тематики в бранша. Изданието на Regulation4Innovation 2019 бе в съдействие с софтуерния колос „ Майкрософт “ и „ Расмусен Глобал “ (създадена от някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР