ЕС може да издейства за гражданите си удължена поддръжка на

...
ЕС може да издейства за гражданите си удължена поддръжка на
Коментари Харесай

Притискат производителите на смартфони за 7 години поддръжка


Европейски Съюз може да издейства за жителите си удължена поддръжка на смарт телефоните
(снимка: CC0 Public Domain)

Германия, най-голямата стопанска система в Европейския съюз, повдигна въпроса за удължение на интервала за поддръжка на смарт телефоните със софтуерни актуализации от страна на производителите.

В момента смартфон-доставчиците обезпечават актуализации най-много от 3 до 5 години. Германското държавно управление обаче предлага този интервал да се усили до 7 години, заяви.

Федерално държавно управление договаря с Европейската комисия и упорства, че Европейски Съюз би трябвало да изисква от производителите седемгодишен период за актуализации на сигурността и поддръжка с аварийни елементи за смарт телефоните.
още по тематиката
Удълженият интервал ще обезпечи на потребителите на смарт телефони цикъл на поддръжка, сходен на този на персоналните компютри.

Има две съществени аргументи за сходно искане: надзор върху производството на смарт телефони в количествено отношение и сигурност. Разширената поддръжка щади посредством по-продължителна приложимост на телефоните. В същото време устройствата ще останат предпазени и функционални за към два пъти по-дълго време от сегашните 2,5-3,5 години.

По-дългият интервал на поддръжка ще попречи на кибепрестъпниците да експлоатират уязвимости в, които понастоящем са непрекъснато изложени на риск от хакерски атаки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР