ЕС категорично отхвърля и осъжда анексията на Донецка, Луганска, Херсонска

...
ЕС категорично отхвърля и осъжда анексията на Донецка, Луганска, Херсонска
Коментари Харесай

ЕС не признава незаконната анексия

ЕС изрично отхвърля и осъжда анексията на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области.

Това се споделя в на членовете на Европейския съвет - ръководителите на страните членки.

В момента България е представлявана в Европейския съвет от президента Румен Радев, защото държавното управление у нас е служебно.

Русия слага световната сигурност под опасност посредством съзнателно подкопаване на учредения на правила интернационален ред, нарушаването на правото на Украйна на самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност.

„ Не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните „ референдуми “, които Русия приготви, като предлог за това следващо нарушаване. Ние в никакъв случай няма да признаем тази противозаконна анексия. Тези решения са оскъдни и надлежно не могат да произведат никакъв юридически резултат. Крим, Херсон, Запорижя, Донецк и Луганск са Украйна. Призоваваме всички страни и интернационалните организации да отхвърлят тази противозаконна анексия “, декларират европейските ръководители.

Европейски Съюз е хладнокръвен в поддръжката си за Украйна и нейния народ. Тя упражнява законното си право да се отбранява против съветската експанзия, с цел да възвърне напълно контрола върху своята територия.

Киев има правото да освободи окупираните територии в границите на интернационално признаните си граници.

Решимостта на Европа няма да бъде разколебана от нуклеарните закани на Кремъл, военната готовност и тактиката на търсенето на подправено показване на украинските територии за съветски и предизвестието, че в този момент войната може да се води на територията на Русия.

„ Ще засилим ограничаващите ни ограничения против противозаконните дейности на Русия. Те ще засилят още повече натиска против Москва да приключи нападателната си война “, твърдят водачите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР