ЕС има нужда от приоритет като Западните Балкани. Това убеждение

...
ЕС има нужда от приоритет като Западните Балкани. Това убеждение
Коментари Харесай

Рискът от дезинтеграция в ЕС намалява

Европейски Съюз има потребност от приоритет като Западните Балкани . Това разбиране изрече сенатор Марио Монти , който бе основен преподавател по време на конференция: " Бъдещето на Европа и българската вероятност ".

Сенатор Монти дойде след среща с премиера Бойко Борисов и показа, че се усеща обнадежден след срещата с него .

 Премиерът: Ще готвим Западните Балкани за Европейски Съюз
Премиерът: Ще готвим Западните Балкани за Европейски Съюз

Ние и в този момент сме мощно ангажирани

Сенатор Монти показа, че години наред за него е бил основен въпросът с дезинтеграцията на Европейски Съюз . Именно тя е обект на доста негови публикации и лекции. " Бях уверен, че сме изправени пред риск от дезинтеграция " , уточни сенатор Монти.

Според него не без значение е фактът, че политиците в Европейския парламент, нормално смятат, че действителната политика е в столиците на страните , от които идват, а не на европейско равнище. Монти показа, че в никакъв случай не е страдал от сходен комплекс за непълноценност .

 Европейски Съюз е заплашен от дезинтеграция, предизвестяват на високо равнище в Европейска комисия
Европейски Съюз е заплашен от дезинтеграция, предизвестяват на високо равнище в Европейска комисия

" Достигнахме момента на истината за европейския план "

По думите му същинският проблем с интеграцията в Европа и по света е, че разбирането на националните политици и водачи, че има връзка сред построяването на общия европейски дом и националните им ползи .

" Интеграцията е в същината на Европейски Съюз. Затова казусът с дезинтеграцията ме притесняваше ", уточни Монти. " Те участваха във вземането на решения в Европейски Съюз, само че фокусът им бе какво ще се случи в личната им страна ", разяснява Монти активността на всички политици, взели участие във вземането на общи решения в Европейски Съюз.

 Илияна Йотова: митологема е обречеността на кохезионната политика
Илияна Йотова: митологема е обречеността на кохезионната политика

Вицепрезидентът прикани да не вършим втори Шенген в Европа

Според него в този момент рискът от дезинтеграция е почнал да понижава . Като причина за това той засяга опитът на Англия и на неговия сътрудник Дейвид Камерън, който с решението за референдум е преследвал персоналната си цел за по-голям надзор върху Консервативната партия.

" Личната му цел не беше реализирана, само че имаше резултат на доминото в цяла Англия ", установи Монти. Според него може да се каже, че референдумаът във Англия няма инфектиран резултат. " Даже в противен случай има резултат на антителата. Защо да вземем за образец публичното мнение след всички изследвания настроенията в поддръжка на Европейски Съюз се покачиха , а не спаднаха. Да вземем за образец това, че от ден на ден хора гласоподават на избори ", уточни още Монти.

 Удар против престижа на институциите е неуспехът на КСНС, безапелационна Йотова
Удар против престижа на институциите е неуспехът на КСНС, безапелационна Йотова

Вицепрезидентът се надява съвещанието да продължи другата седмица

Според него да си играеш с политиките на Европейски Съюз за локални и национални цели не постоянно води до триумф . Сега сенатор Монти чака, навлизането ни в позитивна фаза подобен миг са и председателствата, които имат две позитивни страни. От една страна с председателството се дава опция за избран интервал от време в избрана страна членка да се прави по-голям фокус върху Европейски Съюз и в същото време се дава късмет като ръководител страната да даде избрани цели, които не са били на масата преди този момент.

Такъв е българският приоритет с фокус върху разширението на Западните Балкани.

 Западните Балкани приоритет на нашето председателство
Западните Балкани приоритет на нашето председателство

Ще обсъждаме глобите против Русия по време на председателството


" Нещо, което сигурно ще залегне в целите на българското председателство, тъй като има потребност от подобен приоритет. Този нов подход- реалистично убеден е точно методът, от който имаме потребност в този момент . Той идва навръх време на фона на скучна обстановка, в която би трябвало да се вземе значимо решение - да стартираме да мислим в европейски граници ", уточни Монти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР