ЕС и Западните Балкани бяха сред темите, които обсъди министър-председателят

...
ЕС и Западните Балкани бяха сред темите, които обсъди министър-председателят
Коментари Харесай

ЕС и Западните Балкани обсъдиха Борисов и Жозеф Дол

ЕС и Западните Балкани бяха измежду тематиките, които разиска министър-председателят на България и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов по време на работна среща с ръководителя на ЕНП Жозеф Дол в София, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

За България и другите нови страни-членки на Европейския съюз е основен въпросът за Многогодишната финансова рамка. Важно е тя да бъде фокусирана върху главните цели и да регистрира потребностите за развиване на обособени основни области като инфраструктурна съгласуваност, обучение, нововъведения, запазване на външните граници на Европейски Съюз.

Двамата разговаряха и за смисъла на европейската вероятност пред страните от Западните Балкани, един от целите на българското европредседателство.

" Може да сме една от най-младите членки на Европейски Съюз, само че в това време сме едни от най-дисциплинираните. Доказателство за това са прогнозите растежът на Брутният вътрешен продукт на страната през 2018 година да доближи 4,2%. Освен това България пази доста добре външната граница на Европейски Съюз и това дава успокоение на нашите сътрудници ", акцентира Борисов.

Подходът с шпитценкандидат на партиите за идващите избори за Европейски парламент през 2019 г . би трябвало да бъде непокътнат. Около това се сплотиха Дол и Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР