ЕС и САЩ споделят целта до края на следващата година

...
ЕС и САЩ споделят целта до края на следващата година
Коментари Харесай

САЩ и ЕС искат 2/3 от света да е ваксиниран до края на 2022 г.

ЕС и Съединени американски щати споделят задачата до края на идната година 2/3 от международното население да бъде имунизирано срещу коронавирус.

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция след взаимна среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в която взе участие и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Мишел добави, че Европейски Съюз и Съединени американски щати основават взаимна работна група за разрастване на производството и доставката на имунизациите. Фон дер Лайен означи, че работни групи ще заседават и по въпросите за квотите за произвеждане на алуминий и стомана, както и за развиване на търговията и технологиите.
По нейните думи връзките ЕС-Русия непрекъснато се утежняват. Бихме желали връзките с Москва да бъдат по-предвидими. Европейски Съюз е срещу нарушаванията на интернационалното право и човешките права, бихме желали да ограничим опитите на Русия да омаловажи Европейски Съюз и да работим дружно по въпроси като публичното здраве, добави тя. Фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз ясно е изразил това мнение пред Байдън, който отпътува този следобяд от Брюксел за Женева за среща с съветския президент Владимир Путин.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР