ЕС и САЩ работят заедно за дълготрайни, достатъчни и навременни

...
ЕС и САЩ работят заедно за дълготрайни, достатъчни и навременни
Коментари Харесай

ЕС и САЩ ще гарантират газ за Европа от целия свят

ЕС и Съединени американски щати работят дружно за дълготрайни, задоволителни и навременни доставки на природен газ за Европа от разнообразни източници в целия свят. Целта е да се избегнат шокове с доставките, в това число вследствие на нова съветска експанзия в Украйна.

Това се споделя в публикувана през днешния ден взаимна на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и американския президент Джо Байдън.

Съединени американски щати към този момент са най-големият снабдител на полутечен природен газ за Европейски Съюз. Брюксел и Вашингтон си сътрудничат посредством държавните управления и операторите на пазара за спомагателни количества природен газ за Европа от разнообразни източници. В кратковременен проект втечненият природен газ може да ускори сигурността на доставките, като в това време двете страни не престават прехода към нулеви излъчвания. Комисията ще работи за възстановяване на прозрачността и потреблението на газовите терминали в Европейски Съюз.

Брюксел и Вашингтон желаят да работят в тясно съдействие със страните от Европейски Съюз по въпроса за доставките на полутечен природен газ, за сигурността на снабдяването и за дълготрайното обмисляне. Европа и Америка ще обменят и отзиви за ролята на хранилищата за сигурността на доставките.

Накрая Фон дер Лайен и Байдън приканват всички страни, които са огромни производители на сила, да се причислят към Европейски Съюз и Съединени американски щати в гарантирането на стабилността и положителното доставяне на международните енергийни пазари. Работата по този въпрос към този момент е почнала и ще бъде продължена на идния Евергиен съвет „ САЩ-ЕС “ на 7 февруари.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР