ЕС и ООН ще бъдат домакини на предстоящата среща на

...
ЕС и ООН ще бъдат домакини на предстоящата среща на
Коментари Харесай

ЕС и ООН ще бъдат домакини на конференция за Сирия

ЕС и Организация на обединените нации ще бъдат домакини на идната среща на високо ниво в Брюксел за спора в Сирия, в която ще се съберат 85 обособени делегации, предава NewEurope. Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще ръководи съвещанието дружно с Йоханес Хан, еврокомисарят по договарянията за съседство и разширение, и Христос Стилиянидис, европейски комисар по филантропичната помощ и ръководството на рецесии, оповестява " Фокус ".

Представител на Организация на обединените нации ще бъде заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси Марк Лоукок, специфичният делегат на Сирия Стефан де Мистура и висшият комисар за бежанците Филипо Гранди. Те ще се причислят към Генералния шеф на Международната организация по труда (МОТ) Гай Райдър. Анкара осведоми формалните представители на Европейски Съюз, че заместител министър-председателят Мехмет Шимшек ще управлява турската делегация.

Всички държави-членки на Европейски Съюз ще бъдат представлявани на ниво външни министри и ще се причислят към техните сътрудници от Алжир, Австралия, Бахрейн, Бразилия, Канада, Китай, Египет, Светия трон, Исландия, Индия, Иран, Япония, Ливан, Лихтенщайн, Мексико, Норвегия, Пакистан, Оман, Катар, Република Корея, Саудитска Арабия, Швейцария, Обединените арабски емирства и Съединените щати. Делегацията на Вашингтон няма да бъде ръководена от встъпилия държавен секретар Майк Помпео, защото номинацията му от президента Доналд Дж. Тръм към момента не е публично доказана от Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР