ЕС и неговите държави членки трябва да помогнат на Гърция

...
ЕС и неговите държави членки трябва да помогнат на Гърция
Коментари Харесай

ЕС трябва да помогне на Гърция да управлява границите си заради пандемията

ЕС и неговите страни членки би трябвало да оказват помощ на Гърция да ръководи границите си. На това мнение са евродепутатите от комисията по цивилен свободи. Те предизвестяват и за риска от разпространяване на COVID-19 в бежанските лагери, оповестиха от пресслужбата на Европейския парламент.

Евродепутатите подчертаха, че актуалната пандемия е още едно доказателство, че никоя страна не може сама да се оправи с избрани провокации. Те показаха своето самопризнание за уговорката за пренасяне на 1600 непридружени малолетни лица от гръцките острови в други страни от Европейски Съюз, като желаеха обяснение по кое време тъкмо това ще се случи и кои страни членки ще вземат участие. Някои желаеха решението за пренасяне да се ползва и за други уязвими лица, търсещи леговище, както и за фамилии.

Критична обстановка в бежанските лагери
Много от членовете на Екологичен потенциал се тормозят от вероятно експлоадиране на COVID-19 в пренаселените „ горещи точки “ на гръцките острови, поради към този момент тежките условия, в които живеят хората. Някои оферират да се реалокират хора в континенталната част на Гърция или да се употребяват празни хотелски стаи, с цел да се обезпечи обществена и физическа отдалеченост. Други евродепутати се опълчват на всяко в допълнение пренасяне, с цел да се избегне основаването на проблеми с публичния ред.

Дискусията засегна и рецесията, която последва след известието на Турция преди месец, че ще пусне мигранти да преминат на територията на Европейски Съюз. Евродепутатите подчертаха, че солидарността със страните, които охраняват външните граници на Европейски Съюз, е основна и че миграцията не би трябвало да се употребява за политически цели. Няколко оратори също по този начин сложиха под подозрение решението на гръцките управляващи да не одобряват претенции за леговище в продължение на месец и настояха, че откакто са поставили своя автограф под Женевската спогодба, всички страни членки би трябвало да зачитат правото за даване на интернационална протекция.

По време на дебатa, запис от който можете да гледате онлайн, комисията на Екологичен потенциал по цивилен свободи оцени в четвъртък обстановката на външните граници на Гърция с гръцките министри за миграция и леговище Нотис Митарачи и за гражданска отбрана Михалис Хрисохоидис. Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и държавният секретар на Хърватия по европейските и интернационалните въпроси Терезия Грас показаха своите визии пред членовете на Екологичен потенциал, както и изпълнителният шеф на Фронтекс, Фабрис Легери и шефът на Агенцията на Европейски Съюз за главните права (FRA) Майкъл О`Флахерти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР