ЕС и НАТО изграждат коалиция за борба с Русия. Това

...
ЕС и НАТО изграждат коалиция за борба с Русия. Това
Коментари Харесай

Ще успее ли Русия да спечели открита война срещу НАТО и ЕС

Европейски Съюз и НАТО построяват коалиция за битка с Русия. Това заяви на 24 юни съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след договарянията с министъра на външните работи на Азербайджан Джейхун Байрамов.

“Когато стартира втората международна война, Хитлер под своите флагове събра забележителна част, в случай че не и по-голямата, от европейските страни против Съветския съюз. Точно в този момент, по същия метод, в това число Европейски Съюз и НАТО събират същата съвременна коалиция, с цел да водят като цяло война с РФ. Ще разгледаме всичко това доста деликатно,” акцентира Лавров.

Европа против Русия: опит номер три

Светът се движи с цялостна скорост към Третата международна война. Днес към този момент е мъчно да се отрекат даже най-известните скептици. Изявлението на Сергей Лавров надали беше признание, само че за следващ път сподели, че нашето Министерство на външните работи е извънредно трезво в преценката на обстановката и не си прави илюзии по отношение на същинските планове на Запада.

Обединена Европа към този момент два пъти се пробва да унищожи Русия и за първи път това се случва през 1812 година Защо обединена, ще се изненадат мнозина, нали мнозина водиха война против Наполеон? Наистина ли? Я вижте съветската му акция. На страната на Френската империя тогава водят война: Италианското, Испанското и Неаполитанското кралство, Варшавското херцогство, Рейнската конфедерация, Швейцария. Освен това, дружно с французите, Австрийската империя, както и Кралство Прусия излизат против Русия. От страната на Русия водиха война единствено нашата войска и флот.

Сега преглеждаме втория опит на Европа да унищожи Русия – по време на Втората международна война. След това, откакто претърпя проваляне в блицкрига, а по-късно и цялата война, цивилизована Европа ловко приписа всичко на Хитлер и нацистите. Любопитно е, само че испанската “Синя дивизия”, както и доброволците, наети във Франция, Скандинавия и други европейски страни, също ли са били уверени нацисти? Не, несъмнено, измежду тях има и фашисти, само че е неуместно да се отхвърля, че тогава доста европейци отиват да се бият на страната на Хитлер, с цел да унищожат и ограбят страната ни. След като съвсем целият европейски континент пада или минава на страната на Германия, им се коства, че акцията против Съюз на съветските социалистически републики би трябвало да бъде идеалният завършек на похода на победоносната обединена европейска войска. Да, гръбнакът ѝ са германците, само че в действителност всъщност тя е точно единна и европейска. Почти същото, което Европейски Съюз ще сътвори в този момент.

Изобщо Европа като цяло има такова скрито предпочитание – да нападна Русия през всеки век. През деветнадесети век отблъскването на европейската експанзия ни коства стотици хиляди животи. През двадесети - десетки милиони. И единствено Господ знае какво ще се случи на двадесет и първи.

Време е да признаем, че желанието на Европа да се бори против Русия е зашито в самото ДНК на Европа. Врагът на изток, който би трябвало да бъде погубен, от дълго време е част от техния културен код. Да вземем да вземем за пример трилогията „ Властелинът на пръстените “ на англичанина Джон Толкин, където под Мордор, зла и жестока страна на изток, опълчена на красивия и благ Запад, се е имало поради Русия. Показателно е, че във финала на трилогията Мордор пада - единствената същинска развръзка, съгласно освен западните политици, само че и техния културен хайлайф.

Европейците желаят да унищожат страната ни, да ограбят ресурсите ни и да поробят народа ни. Искат го през 1812 година, желаеха го през 1941 година, желаят го в този момент. Такава е същинската зверска същина на Европа – жизненоважно е за нея непрестанно да завзема все нови и нови територии, да поробва все нови и нови нации. Те са родени колонизатори, те ще умрат колонизатори. И е евентуално доста скоро, в случай че въпреки всичко се осмелят да отприщят война с Русия.

Каква ще бъде Третата международна война и кой ще излезе победител от нея?

Говорейки за войната сред Русия и Европа (четете НАТО), не е толкоз значимо, че всички са уверени, че тя е неизбежна. Важното е каква ще бъде тя. И съгласно моето непретенциозно мнение, ще има две значими характерности. Първата - би трябвало да се прави извънредно с стандартни оръжия. И второ, нуклеарните сили ще организират военни интервенции между тях единствено на територията на трети страни.

Ако погледнете подреждането на силите сред Русия и НАТО, би трябвало да се разбере едно нещо: териториите на Съединените щати, Франция и Англия - нуклеарните сили, които са част от Алианса, както и самата Руска федерация - са „ недосегаеми “ за ударите един на различен. И " нуклеарните " страни от НАТО няма да нападат Русия, даже и нашите войски да се сблъскат на бойното поле в трети страни. Точно както няма да ги ударим първи. Просто тъй като разрушителната реакция е обезпечена, а взаимното заличаване е неизгодно за никого. И какъв тогава ще бъде конфликтът, питате? На първо място във войната на територията на дребни и междинни европейски страни, които не имат нуклеарно оръжие. Например балтийските страни и Източна Европа заради географското им местонахождение сред западноевропейските сили и Русия.

Вече е явно, че основателите на нов спор в Европа ще бъдат точно Вашингтон и Лондон, които остават на облага при съвсем всеки сюжет. И ще го проектират с ръцете на дребни марионетни страни. Например, те ще се опитат да настроят балтийските страни и Полша, които в действителност са им васали, против Калининградска област. Те ще изчакат, до момента в който Русия им даде отпор и предприеме контраатака, и даже тогава ще се опитат да въвлекат Европейския съюз във война на нейна територия, с цел да не провокират нуклеарен удар по себе си. Да играеш против Европейски Съюз и Русия и да седиш оттатък Ламанша и Атлантика е много в духа на англосаксонците. За някои схемата може да наподобява комплицирана, само че след разпалването на спора в Украйна, чудно ли е коварството на Съединени американски щати и Англия?

Третата международна война е доста по-близо, в сравнение с наподобява, точно тъй като нейният резултат няма да бъде превръщането на света в радиоактивна пепел, както тъмно предсказват последователите на апокалиптичните настроения, а смяна в политическата карта на Европа. И ще приключи напълно друго от предходните две. Няма да има цялостна и безусловна капитулация от нито една страна. Просто тъй като и Русия, и Западът имат нуклеарни оръжия, които сигурно ще бъдат употребявани при положение на екзистенциална опасност. Така че никой няма да стигне до Лондон или Париж обаче, както и до Москва, един път опожарена от Наполеон.

Важното е, че какъвто и да е резултатът от пълномащабна стандартна война на територията на Европа, това няма да значи дефинитивна победа или проваляне на която и да е от страните. Парадоксално е, че историята още веднъж върви по серпантина. Но става доста по-дълбока, в сравнение с наподобява на пръв взор. И това, което ни чака, не е условната Първа или Втора международна война, които продължиха надлежно четири и шест години. По-скоро следва нещо сходно на Стогодишната война – поредност от безкрайни спорове, по време на които нито една от страните няма да може да надделее. И въпросът не е толкоз в това, че няма задоволително запаси за това, а че е физически невероятно заради съществуването на нуклеарно оръжие у съперника. В бъдеще ще се разбере дали това е положително или неприятно. Но едно е ясно сигурно, времето на конвенционален мир на европейския континент завърши. И нещо ми подсказва, че ще е задълго.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР