ЕС и НАТО дават старт на съвместна работна група за

...
ЕС и НАТО дават старт на съвместна работна група за
Коментари Харесай

Работна група на ЕС и НАТО ще спасява ключовата инфраструктура

ЕС и НАТО дават старт на взаимна работна група за устойчива основна инфраструктура.

Това разгласи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя приказва преди началото на съвещанието на Колегиума на комисарите. В него взе участие и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Експерти от двете организации ще работят дружно за идентифициране на основните закани за основната инфраструктура, търсене на стратегическите уязвимости, създаването на съществени правила за възстановяване на устойчивостта, предлагането на ограничения за намаляване на негативния резултат и предприемането на съответните дейности.

В началото работната група ще обгръща 4 бранша - превоза, енергетиката, цифровата сфера и Космоса. Заключенията на специалистите ще бъдат докладвани на страните членки на Европейски Съюз и НАТО, както и на съдружниците. Става дума за шерване на информация, положителните практики, ранното предизвестие и споделения опит, посочи Фон дер Лайен.

Всичко това се прави в подтекста на войната в Украйна. Председателят на Европейска комисия напомни, че през днешния ден е 322-ият ден от съветската експанзия. Тя доста усили заканите против Европейски Съюз и НАТО.

Вчера двете организации подписаха третата си взаимна декларация за съдействие. Това стана в централата на пакта в Брюксел.

Йенс Столтенберг приветства оповестените от Съединени американски щати, Германия и Франция идни доставки за Украйна на бойни машини на пехотата (БМП) и леки танкове.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР