ЕС и Китай се подготвят да обявят утре успешно приключване

...
ЕС и Китай се подготвят да обявят утре успешно приключване
Коментари Харесай

ЕС и Китай ще обяват успешен край на преговорите за инвестиционно споразумение |

ЕС и Китай се приготвят да разгласят на следващия ден сполучливо привършване на първичните договаряния за подписване на двустранно съглашение за вложения. Това заяви участник в договарянията, от страна на Европейски Съюз представен от кореспондента на Българска телеграфна агенция в Брюксел, който е поискал да не бъде назоваван.

Споразумението не обгръща въпросите с публичните поръчки и инспекцията на външните вложения от позиция на сигурността. Според него в идващите месеци следва постигнатото съглашение да премине правна оценка, с цел да може по-късно да се пристъпи към ратификация.

Предвижда се съглашението да способства за равнене на двустранния търговски продан, като към този момент европейският пазар остава по-отворен за китайски произведения, в сравнение с китайския пазар за европейското произвеждане. Договореностите не обгръщат въпроса за достъпа на " Хуавей " до европейския далекосъобщителен пазар, нито условията бъдещите вложения в Европейски Съюз да бъдат съобразени с опазването на околната среда.
По думите на източника се чака съглашението да способства за еднообразно отношение към европейските и локалните вложители в Китай, да улесни търговията с електрически автомобили и активността на частни лечебни заведения европейска благосъстоятелност в азиатската страна. Според него това ще бъде най-мащабното капиталово съглашение, сключвано от Китай до момента.

Източникът означи, че съглашението визира въпроса с насилствения труд. По неговите думи Европейски Съюз резервира опцията при потребност да ползва новоприетото европейско законодателство против нарушителите на правата на индивида по света.

В навечерието на предстоящото оповестяване на сполучливото привършване на договарянията с Пекин през днешния ден Европейски Съюз прикани за освобождението на арестуваните в Китай бранители на човешките права. Изявлението на Европейската работа за външна активност е във връзка осъждането на четири години затвор на китайска журналистка, отразявала началото на пандемията от коронавирус в Ухан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР