ЕС готви да наложи мита върху вноса на зърно от

...
ЕС готви да наложи мита върху вноса на зърно от
Коментари Харесай

ЕС се готви да наложи мита върху вноса на зърно от Русия и Беларус

ЕС готви да наложи мита върху вноса на зърно от Русия и Беларус, с цел да успокои европейските фермери и някои страни членки на съюза, заяви във вторник " Файненшъл таймс ", цитирайки лица, осведомени с проектите.
Очаква се през идващите дни Европейската комисия да наложи мито от 95 евро (103,26 долара) на звук върху зърнените култури от Русия и Беларус, отбелязва финансовото издание, добавяйки, че мита от 50% ще бъдат наложени и върху маслодайните семена и продуктите от тях.
Подобно решение би пристигнало в миг, когато фермерите в Европейския съюз приканват за промени в рестриктивните мерки, наложени им от проектите за Зелената договорка за справяне с изменението на климата, както и за връщането на митата върху вноса на селскостопански артикули от Украйна, които бяха анулирани след началото на съветската военна инвазия през февруари 2022 година
Фермери от прилежащите на Украйна страни като Полша, Унгария и Словакия, които са членки на Европейски Съюз, декларират, че този ход подбива селскостопанските им цени.
Подобно на огромна част от Европа, Полша също беше обхваната от митинги през последните седмици, като фермерите показват против екологичните разпореждания на Европейски Съюз. Полският министър председател Доналд Туск също прикани Европейски Съюз за възбрана на вноса на съветски и беларуски селскостопански артикули.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР