ЕС е във военна психоза заради Украйна. Министърът на външните

...
ЕС е във военна психоза заради Украйна. Министърът на външните
Коментари Харесай

Сиярто: ЕС е във военна психоза заради Украйна

Европейски Съюз е във военна неуравновесеност поради Украйна. Министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто предвижда сложни полемики в Европейския съюз (ЕС) по отношение на отпущането на помощ за Украйна. Той означи, че политическият съюз е във „ военна неуравновесеност “.

Съответната обява се появи на страницата му във Facebook преди срещата на външните министри на Европейския съюз.

„ Ще има тежки полемики, тъй като в Брюксел, за жалост, воюващата страна ни желае да поемем отговорности за доставка на оръжие на Украйна за доста години напред – до момента 5 милиарда евро… Нова година е, само че същото военна неуравновесеност “. Това написа Сиярто.

Той сподели, че спорът сред Москва и Киев няма решение на бойното поле, недоумявайки по какъв начин е допустимо това да не се вижда и не се схваща. Продължаването на борбата носи единствено опустошения и загуби, акцентира унгарският външен министър.

По-рано Сиярто написа, че Унгария ще се бори тази година, с цел да подсигурява, че водачите на страните от Европейския съюз „ отворят очите си “ за грешките си и ще могат да ги поправят. Преди това унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че тактиката на Европейския съюз за спора в Украйна се е провалила, Русия не може да бъде победена, тъй че е належащо да се търси различен проект за деяние

Източник: Газета.ру,  превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР