ЕС е в процес на изготвяне на 12-и пакет санкции

...
ЕС е в процес на изготвяне на 12-и пакет санкции
Коментари Харесай

ЕС готви 12-и пакет санкции срещу Русия

ЕС е в развой на правене на 12-и пакет наказания против Русия, разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя приказва след края на двудневния Европейски съвет в Брюксел.

„ Консултираме се със страните членки. Проучваме по какъв начин да лишим Русия от приходите, които тя получава от  износа на диаманти за Европа и нейните сътрудници “, сподели Фон дер Лайен.

Санкциите ще бъдат направени в тясно съдействие с сътрудниците на Европейски Съюз от Г-7.

Същевременно Европа работи по предложение по какъв начин да бъдат употребявани замразените съветски суверенни активи на територията на Съюза. Те възлизат на общо 211 милиарда евро. Идеята е те да бъдат изтеглени, а приходите от тях, които са обилни, да бъдат ориентирани посредством бюджета на Европейски Съюз за възобновяване на Украйна.

„ Въпреки геополитическото напрежение в Близкия изток фокусът ни е да подкрепим Украйна “, безапелационна бе Фон дер Лайен.

Европейски Съюз ще продължава да оказва на страната военна и икономическа помощ. Досега Киев е получил от Брюксел общо 83 милиарда евро. Следващата стъпка е основаването на механизъм за Украйна на стойност 50 милиарда евро.

„ Има разнообразни отзиви за Украйна. Но самият факт, че има общ текст, демонстрира, че можем да се разберем. Им апели за помирение в Украйна, само че въпросът е по какъв начин постигате примирието. Единият метод е, като спрете помощта за Украйна. Другият е, като изпратите повече оръжие. Това е различен вид мир. Няма различен реален сюжет сега, който да покаже, че по-ефективен би бил различен метод “, разяснява пред български публицисти министър председателят Николай Денков.

В сходен дух са и за Украйна, признати от Европейския съвет през днешния ден. Същевременно Европейски Съюз осъжда военната помощ за Русия, предоставяна и от Иран и Бееларус.  Европа приканва всички страни, най-много Северна Корея, да не дават на Русия материална и различен тип поддръжка за войната.
Европа търси законни мигранти за трудовия си пазар
Сред разискваните през днешния ден тематики от водачите бе и конкурентоспособността. Тя бе обявина за един от четирите целта на Европейски Съюз.

„ Трябва да погледнем трудовия пазар, дефицита на неналичието на дипломиран труд и въобще на претовареност. Трябва да забележим съществуващия капацитет. Имаме рекордно ниска безработица от 6 %. Но виждаме, че имаме доста по-висока младежка безработица. Участието на дамите е с 12 процентни пункта по-ниско спрямо мъжката работна мощ “, уточни Урсула фон дер Лайен.

По думите й Европейски Съюз би трябвало да се ангажира със основаването на инфраструктура, която да може да съчетае работата и фамилията. Това е да вземем за пример построяването на детски градини и учебни заведения. В фирмите също би трябвало да има такова съчетаване.

Законната миграция би помогнала на трудовия пазар. През предходната година в Европейски Съюз е имало 3,7 милиона легални мигранти. Но са нужни още.

Също през днешния ден в Брюксел се състоя среща на върха на водачите на 20-те страни от Еврозоната.

„ Инфлацията продължава да бъде главен проблем и е от значително значение процесът на дезинфлация да продължи “, се споделя в от нея.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР