ЕС е с водещо значение за поддържането на мира и

...
ЕС е с водещо значение за поддържането на мира и
Коментари Харесай

Борисов и шефът на ЕС с нов важен разговор за мигрантската криза ВИДЕО

Европейски Съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в района в подтекста на мигрантската рецесия. Затова продължаваме задълбочаването на разговора и общите европейски дейности, би трябвало да намерим трайни решения, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от незабавни решения, които съм уверен, че могат да бъдат реализирани единствено в разговор с всички наранени страни, в това число и Турция “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

Българският министър председател посочи, че от основно значение е ръководството на миграцията в сегашния миг да се прави по изчерпателен и съгласуван метод, в сходство с правилата на солидарността и споделената отговорност.

„ Това остава приоритет за България, която продължава да обезпечава високо равнище на сигурност на външната граница на Европейски Съюз “, уточни министър-председателят Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

След края на диалога министър председателят изпрати ръководителя на Европейски Съюз до самолета му, с който той отпътува за Анкара, с цел да се срещне с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР