ЕС е готов да отговори със санкции на разполагането на

...
ЕС е готов да отговори със санкции на разполагането на
Коментари Харесай

ЕС заплаши да предприеме ответни санкции срещу руските ядрени оръжия в Беларус

Европейски Съюз е подготвен да отговори със наказания на разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Той назова решението „ безотговорна ескалация “ и означи, че Минск „ към момента може да я спре„.

Европейски Съюз е подготвен да отговори с нови наказания на оповестеното от Владимир Путин разполагане на съветски нуклеарни оръжия в Беларус. Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи в Twitter.

„ Разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус би било безотговорна ескалация и опасност за европейската сигурност. Беларус към момента може да го спре, това е техен избор. Европейски Съюз е подготвен да отговори с спомагателни наказания “, написа ръководителят на европейската дипломация.

Ден по-рано Путин съобщи, че Русия не възнамерява да трансферира нуклеарни оръжия в Беларус, а има намерение да ги разположи на територията на републиката, без да нарушава „ интернационалните задължения за неразпространение на нуклеарни оръжия “.

Руският президент акцентира, че Съединените щати също са разполагали нуклеарни оръжия „ на териториите на своите съдружници, страните от НАТО, в Европа в продължение на десетилетия “.

Поводът за диалозите по този въпрос с беларуския президент Александър Лукашенко, сподели Путин, бе изказването на Англия, че доставя на Украйна снаряди с обеднен уран, защото той „ по този начин или другояче е обвързван с нуклеарните технологии “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР