ЕС е готов да обсъди предложеното от администрацията на президента

...
ЕС е готов да обсъди предложеното от администрацията на президента
Коментари Харесай

ЕС е готов да обсъди конкретни предложения за отпадане на патентите върху ваксините срещу COVID-19

ЕС е подготвен да разиска препоръчаното от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън отпадане на патентите върху имунизациите против COVID-19, в случай че бъдат показани " съответни оферти ", съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Франс прес.

 Европейски Съюз прикани Съединени американски щати и другите огромни да изнасят ваксини, а не да ги блокират Виж още

" По въпроса за интелектуалната благосъстоятелност, ние не мислим, че, в кратковременен проект, това може да бъде магическо решение. Ние обаче смтаме, че би трябвало да сме подготвени да обсъдим тази тематика още щом бъдат сложени на масата съответни оферти ", сподели Шарл Мишел преди началото на неофициалната среща на върха на Европейския съюз в Порто.

Вчера водачите на Европейски Съюз показаха песимизъм за американското предложение, което има за цел да бъдат ускорени доставките на ваксини против COVID-19 по света, като бъде обезпечен достъп на всички страни до индустриалните секрети, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според Брюксел производството на ваксини от в този момент съществуващите фабрики е най-хубавият метод за бърз отговор на световното търсене. Европейски Съюз твърди, че е единствената народна власт, която изнася всеобщо ваксини.

" Ние считаме, че всички наши сътрудници би трябвало да бъдат насърчени да улеснят износа, с цел да създадем по този начин, че да има допустимо най-вече дози, които да може да бъдат мобилизирани по целия свят ", съобщи ръководителят на Европейския съвет.

Той сподели това в очевиден намек за Англия и Съединени американски щати, които резервираха своето произвеждане за личното си население, отбелязва Агенция Франс Прес.

Европейски Съюз подозира, че предлагането на администрацията на Байдън за отпадане на патентите, на което фармацевтичните компании гневно се опълчват, е пиар ход, отбелязва Агенция Франс Прес.

Лидерите на страните членки са разискали през днешния ден въпроса за така наречен " зелен документ " за имунизация COVID-19, който да бъде приет в целия Европейски съюз и да улесни пътуванията. Те ще продължат диалозите по тематиката на срещата си на 25 май в Брюксел, сподели още Шарл Мишел, представен от ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР