ЕС е готов да наложи нови санкции на Беларус, ако

...
ЕС е готов да наложи нови санкции на Беларус, ако
Коментари Харесай

ЕС е готов да наложи нови санкции на Беларус

ЕС е подготвен да наложи нови наказания на Беларус, в случай че обстановката в тази страна продължи да се утежнява, съобщи представител на Европейската комисия пред полската новинарска организация ПАП, съобщи Ройтерс.

Полша и Литва, които са страни членки на Европейски Съюз, оповестяват, че от тази година има внезапно увеличение на броя на мигрантите от страни като Афганистан и Ирак, които се пробват да влязат на тяхна територия от Беларус, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз упреква Минск, че употребява мигрантите като средство за оказване на напън над блока по отношение на до момента наложените на Беларус наказания след оспорваните беларуски президентски избори предходната година. Минск отхвърля тези обвинявания. Литва желае Европейски Съюз да утвърди по-строги правила по отношение на миграцията.

" Там, където е належащо, Европейски Съюз ще продължи да поддържа страните членки, наранени от дейностите на режима на Лукашенко ", съобщи през днешния ден Петер Стано, представителят на Европейска комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР