ЕС е готов да използва всички инструменти, с които разполага,

...
ЕС е готов да използва всички инструменти, с които разполага,
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС е готов да предприеме действие срещу Турция

ЕС е подготвен да употребява всички принадлежности, с които разполага, с цел да промени държанието на Турция, сподели в изявление, ръководителят на Европейския съвет.
Пред в. „ Катимерини ” белгийският политик сподели, че остава „ внимателен “ по отношение на желанията на Анкара и отбелязва, че провокациите на властническите страни към западния съюз непрестанно нарастват. Той акцентира многото мощни страни на Европейския съюз и споделя, че блокът не би трябвало да ги подценява.
 Фон дер Лайен: „ Дивангейт ” сподели, че е належащо Европейски Съюз да се оправи със сексизма Фон дер Лайен: „ Дивангейт ” сподели, че е належащо Европейски Съюз да се оправи със сексизма
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в понеделник, че отношението към нея наскоро в Турция, където й беше...
По отношение на Турция мнението на Мишел е следното: ”. Изпратихме доста ясно обръщение: Готови сме за по-позитивен дневен ред, само че това е условно, съразмерно и обратимо. Това значи, че това ще бъде приложено единствено в случай че има прогрес в разнообразни области - изключително в гръцко-турските връзки, по кипърското съглашение, по правата на индивида. Това ще зависи от държанието на Турция. ”
Мишел взе участие в особено събитие в Атина във връзка 40-годишнината от присъединението на Гърция към Европейската общественост в четвъртък и той изпраща обръщение на вяра и обща резолюция за основаването на нова икономическа и обществена парадигма в Европа. Пред „ Катимерини ” Мишел отхвърли да разяснява в допълнение, станал по време на визитата в Анкара.
„ Всичко е казано за това; Не имам намерение да прибавям и друга дума ”, споделя той. Той отбелязва обаче, че съдействието му с Урсула фон дер Лайен и висшия представител Жозеп Борел е „ доста тясно и ние го доказахме през последните 18 месеца. Ние сме безусловно ангажирани да си сътрудничим за поощряване на общия европейски интерес. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР