ЕС добави още руски олигарси и официални лица в черния

...
ЕС добави още руски олигарси и официални лица в черния
Коментари Харесай

Още олигарски и 3 беларуски банки баннати

ЕС добави още съветски олигарси и публични лица в черния си лист със глобени лица, да затегне контрола върху преводите на криптовалутата и да се насочи към морския бранш поради войната в Украйна, оповестиха дипломати, представени от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

27-те страни членки също по този начин дадоха зелена светлина за изключването на три беларуски банки от световната система за разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за съветската инвазия, заяви в Twitter френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Европейският съюз би трябвало да понижи зависимостта си от съветския газ, като към този момент може отчасти да го размени с други източници, съобщи пък ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен по ARD.

Тя сподели, че през последния месец и половина Европейски Съюз е нараснал вноса си на полутечен природен газ (LNG). „Така че в този момент сме самостоятелни от съветския газ до края на тази зима. Има и други надеждни доставчици“, сподели тя.

Във вторник ЕК предложи проект, съгласно който страните от Европейски Съюз би трябвало да понижат зависимостта си от съветските газови доставки с 67% до края на 2022 година вследствие на спора в Украйна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР