ЕС да стане първият неутрален по отношение на климата континент

...
ЕС да стане първият неутрален по отношение на климата континент
Коментари Харесай

Дубай Експо: Как ЕС да е неутрален по отношение на климата до 2050-а година

ЕС да стане първият безпристрастен във връзка с климата континент до 2050 година Емисиите на парникови газове да бъдат понижени с над 50 % до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година Това планува зелената договорка и въз основата на нея България ще води диалози по време на климатичната среща на върха КОП 28 в Дубай.

Президентът Румен Радев ще направи публично изявление пред международните водачи на форума. Позицията, която Радев застъпва, е, че страната ни смята, че преходът към екологична индиферентност би трябвало да бъде обществено и стопански обективен. Трябва да се подсигуряват отбрана на работните места и минимални загуби за промишлеността.



Getty Images

Една от значимите тематики, които ще бъдат дискутирани на форума, са вноските и разпределението на средствата в Глобалния зелен фонд. България взе участие като вносител и страна членка на Европейски Съюз, а общата сума във фонда би трябвало да доближи 100 милиарда $. Тези пари са предопределени за пари, потърпевши от климатичните промени и за поощряване на индустриални и обществени промени.



Павилионът на Китай. Getty Images

Президентът Радев ще открие публично българския павилион на Дубай Експо, на него български бизнесмени, учени от Българска академия на науките и представители на локалната власт ще показват напредъка и приноса на страната ни в декарбонизацията. Президентът Радев ще има двустранни срещи с президента на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ан Нахаян и с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР