ЕС, без да чака резултата от прегледа на Европейската комисия

...
ЕС, без да чака резултата от прегледа на Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕС няма да чака прегледа на кандидатурата на Украйна, за да окаже подкрепа

ЕС, без да чака резултата от прегледа на Европейската комисия на формалната кандидатура на Украйна за участие в Европейски Съюз, бързо ще укрепи връзките сред Европейски Съюз и Украйна .

Това посочи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър във връзка изказването на водачите на Европейски Съюз.

Европейски Съюз също по този начин дава обещание политическа, финансова, материална и филантропична поддръжка за Украйна, като твърди, че ще помогне с всички сили за възобновяване на демократична Украйна след войната.

" Готови сме да засилим натиска върху Русия и Беларус. Вече сме наложили съществени наказания и сме подготвени бързо да наложим нови ", се споделя в изказването.
 Фон дер Лайен: Европейски Съюз стопира вноса на съветски газ и нефт от 2027 година
Фон дер Лайен: Европейски Съюз стопира вноса на съветски газ и нефт от 2027 година

Смята да предложи и краткотрайно ограничение на цените

Също по този начин водачите на Европейския съюз декларират, че виновните за разпалването на войната против Украйна ще бъдат осъдени , и приветстват решението на Международния углавен съд да стартира следствие.

" Русия и нейният съизвършител Беларус носят цялостната отговорност за тази експанзия и виновните за това лица ще бъдат подведени под отговорност за закононарушенията си, в това число за безразборните удари против цивилни жители и цивилен цели. Във връзка с това приветстваме решението на прокурора на Международния углавен съд да стартира следствие ", се споделя в изказването от неофициалната среща на върха на Европейски Съюз, която се организира във Версай, Франция.

Според BBC обаче изправянето на Путин пред съд за военни закононарушения няма да е лесна задача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР