Ерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от

...
Ерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от
Коментари Харесай

В ООН: Ерусалим ще бъде столица на Израел

Ерусалим ще бъде столица на Израел без значение от резултатите от гласуването и полемиките по този въпрос в Организация на обединените нации, съобщи израелският непрекъснат представител в международната организация Дани Данон, представен от Reuters.

"Никакво решение няма да промени очевидната действителност, която е, че Ерусалим е бил и постоянно ще остава столица на Израел ", се споделя в писменото изказване на Данон.

"Заедно с нашите съдружници ще продължим битката за историческа правдивост ", добави той, изразявайки неодобрение, че планът за резолюция се преглежда в интервала, когато се чества еврейския празник Ханука, честващ освобождението на Ерусалим през 2 век преди новата епоха.

Израелският посланик упрекна палестинците в опит да пренапишат историята.

Арабските страни се надяват импортираната от тях проекторезолюция да получи поддръжката на всичките 14 страни членки на Съвета за сигурност, с изключение на Съединени американски щати.



Целта на документа е да удостовери съществуващите правила за разрешаване на израелско-палестинския спор, според които статусът на Ерусалим би трябвало да бъде избран в процеса на директни договаряния сред страните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР