Ерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от

...
Ерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от
Коментари Харесай

Ерусалим ще бъде столица на Израел, заяви представителят на страната в ООН

Ерусалим ще бъде столица на Израел без значение от резултатите от гласуването и полемиките по този въпрос в Организация на обединените нации, съобщи израелският непрекъснат представител в международната организация Дани Данон, представен от ТАСС.

"Никакво решение няма да промени очевидната действителност, която е, че Ерусалим е бил и постоянно ще остава столица на Израел ", се споделя в писменото изказване на Данон.

"Заедно с нашите съдружници ще продължим битката за историческа правдивост ", добави той, изразявайки неодобрение, че планът за резолюция се преглежда в интервала, когато се чества еврейския празник Ханука, честващ освобождението на Ерусалим през 2 век преди новата епоха.

Израелският посланик упрекна палестинците в опит да пренапишат историята.

Арабските страни се надяват импортираната от тях проекторезолюция да получи поддръжката на всичките 14 страни членки на Съвета за сигурност, с изключение на Съединени американски щати. Целта на документа е да удостовери съществуващите правила за разрешаване на израелско-палестинския спор, според които статусът на Ерусалим би трябвало да бъде избран в процеса на директни договаряния сред страните, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР