ЕРП-тата предлагат незначителни промени в цената на токаКомисията за енергийно

...
ЕРП-тата предлагат незначителни промени в цената на токаКомисията за енергийно
Коментари Харесай

Вечерни новини: Топлофикации искат рязко поскъпване на парното; Частичен строеж на АМ „Европа“

ЕРП-тата оферират незначителни промени в цената на тока
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) разгласява препоръчаните цени на електрическата сила за битовите консуматори, които да работят от 1 юли тази година. Внесените заявки за нови цени от трите електроразпределителни сдружения (ЕРП) следва да се проучват от регулатора. Той е потвърдил през годините до момента, че не позволява фрапиращи нараствания на цените, такива обаче не се и плануват тази година.
Топлофикации желаеха двойни и тройни нараствания на цените
И до момента в който цената на тока за битовите консуматори съвсем не се смяна през идващия регулаторен интервал, не същата е картината с парното. Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) разгласява препоръчаните от сдруженията цени на топлинната сила, които да работят от 1 юли 2023 година
„ Булгаргаз “ смъква още цената на газа за юни
„ Булгаргаз “ предлага доста по-ниска от в началото плануваната цена на природния газ за месец юни. Общественият снабдител е внесъл в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена за идващия месец в размер на 68.63 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).
Магистралата Русе – Велико Търново ще се строи след март 2024 година
Първите 76 километра от автомагистрала Русе – Велико Търново ще се строят след март месец 2024 година Тогава ще завърши проектирането на обходния път на гр. Бяла, чиято дължина е малко над 35 км. През май месец следващата година пък ще бъде подготвен планът и за 40-километровия сектор сред Русе и Бяла. Преди това обаче отрасловото ведомство ще би трябвало да обезпечи средства за градежа на обекта, защото обезпеченото финансиране по европрограма няма да е задоволително.
Започва непълен градеж на автомагистрала „ Европа “
Строителството на част от последния лот от автомагистрала „ Европа “ ще започва на 12 май, оповестяват от районното министерство. Става въпрос за сектора сред Сливница и София, чиято дължина е 16.5 километра. Строежът обаче ще стартира в близо 6-километрова права, за която има приключени отчуждения и издадено позволение за градеж. След теренното застраховане на обекта ще продължи работата и по останалите 10.5 км.
Служебният кабинет е платил 292 млн. лева по порочните инхаус контракти
За строителството на автомагистрала „ Хемус “, скоростния път Видин – Ботевград и укрепването на две свлачища кабинетът е разплатил над 291.5 млн. лева с Данък добавена стойност. Преводите са направени след 2 август 2022 година Дейностите по обектите обаче се правят по силата на инхаус контракти, определяни от държавни управления в последните години – постоянно и служебни – като порочна процедура.
Кабинетът разшири внезапно достъпа до обществени помощи и без бюджет
От 1 юни внезапно се уголемява кръгът на лицата, които ще са в обсега на общественото подкрепяне. Това става допустимо с промени, които служебният кабинет на президента Румен Радев утвърди през днешния ден. Обхватът на системата за обществено подкрепяне се уголемява откакто държавното управление промени механизма и приемането на обществени помощи към този момент ще се дефинира според от линията на беднотия в страната и няма да бъде привързан с обезпечения най-малък приход, както е сега. Това ще докара и до доста увеличение на размера на помощите.
Никой от ПП-ДБ не се появи на днешната среща с Мария Габриел
Плануваната за през днешния ден среща сред ГЕРБ и ПП-ДБ се провали, откакто никой от обединението не се появи. Този процес на събитията беше предстоящ, защото през вчерашния ден следобяд от пресцентъра на ПП-ДБ пратиха имейл, че Кирил Петков и Асен Василев са в чужбина и не могат да участват на срещата. Те желаеха отсрочване за петък, 12 май, някъде късния следобяд.
Санкциите против Русия нямат необикновен резултат върху стопанската система на България
България се оправя добре и българската стопанска система не е повлияна значително от европейските наказания против Русия. Това съобщи по време на чуване в Народното събрание служебният стопански министър Никола Стоянов. Износът на страната за Русия през 2022 година е паднал с по-малко от 2%, само че като цяло експортът на България към страната агресор е нищожен на фона на вноса.
Глоба от 2 млн. лева грози телекомите при таксуване за тел. 112 в роуминг
Правителството одобри промени в Закона за електронните известия и вкарва наказания за мобилните оператори, в случай че таксуват позвъняване до незабавен номер в роуминг. Промените се вършат поради нов европейски правилник, касаещ глобите по отношение на роуминга в „ публичните мобилни съобщителни мрежи в границите на Съюза “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР