ЕРП Север завърши проекти на стойност над 70 хиляди лева

...
ЕРП Север завърши проекти на стойност над 70 хиляди лева
Коментари Харесай

Над 70 000 лева вложи ЕРП Север в подобряване на електрозахранването в няколко варненски села в общините Ветрино, Суворово и Вълчи дол

ЕРП Север приключи планове на стойност над 70 хиляди лв. от своята капиталова и ремонтна стратегия, посредством които ще увеличи сигурността на електрозахранването на своите клиенти в няколко села, ситуирани западно от град Варна. Извършен е монтаж на 111 птицезащитни устройства на стоманобетонни стълбове, а още 39 са инсталирани на железорешетъчни стълбове по въздушния електропровод Ягнило в землището на с. Млада армия. Мястото се характеризира със скупчване на прелетни птици по време на миграционния интервал и с слагането на устройствата сдружението цели предотвратяване на пернатите от попадане напрегнат, с което ще бъде минимизиран броят на неплановите изключвания по мрежата. ВЕЛ Ягнило зарежда селата Златина, Млада армия, Белоградец и Ягнило, както и част от с. Доброплодно. Извършената инвестиция ще усъвършенства зареждането на над 1700 клиенти на ЕРП Север в тези обитаеми места. Още по тематиката 30 сеп 2021 10 сеп 2021 До края на 2021 година следва да бъдат инсталирани още 20 птицезащитни устройства на железорешетъчни стълбове в землището на с. Белоградец, както и дистанционери в сектори с по-големи междустълбия. Дейностите са подхванати за понижаване на разстройствата в електрозахранването при миграцията на прелетните птици или при утежняване на метеорологичните условия. Периодът за осъществяване е определен след привършване на есенната миграция на прелетните птици, както и е съгласуван с прибирането на реколтата от обработваемите площи.

Наред с слагането на птицезащитни устройства и дистанционери е изпълнена и изработка на просеки по ремонтната стратегия на ЕРП Север по дължината на ВЕЛ Войводино, който обезпечава електрозахранването на с. Войводино, с. Николаевка и с. Дръндар, намиращи се на територията на община Суворово. В същата община са инсталирани и птицезащитни устройства по ВЕЛ Суворово, посредством който се електрозахранва гр. Суворово и част от с. Чернево. Като част от своята капиталовата стратегия след 01.12.21 година ЕРП Север ще стартира и реорганизация на въздушна мрежа ниско напрежение на СТП 5 Белоградец, като по време на реконструкцията ще бъдат сменени старите проводници на мрежата с нови вид извит изолиран проводник. Това ще усъвършенства качеството на доставяната до клиентите електрическа енергия и ще минимизира повредите по мрежата на СТП 5 Белоградец.

Подобни планове се извършват всяка година от електроразпределителната компания, като предпочитано се обезопасяват сектори, които са наоколо до землищата на селата, където през пролетно-летния сезон се събират огромен брой птици. Просеки се вършат в региони, където растителността е прекомерно покрай въздушните линии и се прави кастрене, с цел да се ограничи вероятността от спиране на електрозахранването при досег на клоните до електропроводите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР