Еропейската комисия потвърди във вторник, че указът на руския президент

...
Еропейската комисия потвърди във вторник, че указът на руския президент
Коментари Харесай

Еврокомисията потвърди, че плащане на Газпром в рубли нарушава санкциите

Еропейската комисия удостовери във вторник, че указът на съветския президент Владимир Путин, с който се утвърждава нов ред за заплащане по договорите за доставка на природен газ с " Газпром ", нарушава глобите, наложени от Европейски Съюз на Русия поради нахлуването й в Украйна.

Коментарът беше изработен във връзка заявката на държавното управление, че е неизбежно  и изявлението на съветския дипломат в България, че .

" Подписаният на 31 март декрет на съветския президент Владимир Путин не е в сходство с нашите наказания ", съобщи представител на Европейската комисия във вторник.

Той разясни, че плануваното присъединяване в схемата по заплащанията на Руската централна банка, която е глобена от Европейски Съюз, прави невероятно реализирането на схемата, както я виждат от Кремъл.

Говорителят напомни, че Европейската комисия е дала инструкции на държавните управления и фирмите, които имат контракти с " Газпром " по какъв начин могат да правят заплащания за купения от тях съветски природен газ, без да нарушават глобите. " Тези насоки не са изменени ", акцентира той.

Според , фирмите могат да открият сметки в съветската " Газпромбанк ", според новите условия за заплащане, въведени от Москва през март. Те би трябвало да извършат заплащането по тях във валута, посочена в договорите им с съветския държавен газов снабдител, и да разгласят, че заплащането е завършено.

В напътствията се споделя още, че не е належащо сметките да бъдат във валута, друга от посочената в контракта с " Газпром ", както и че откриването на втора сметка в " Газпромбанк ", в която сумата от първата сметка да се превалутира в рубли, би било нарушаване на европейските наказания.

Правителствата би трябвало да наблюдават това да не се случва и да глобяват възможни нарушавания. Ако това не бъде направено, Европейската комисия може да заведе наказателна процедура против съответното държавното управление.

Говорителят не разяснява непосредствено проектите на служебното държавно управление да изпрати на договаряния с " Газпром " държавната " Булгаргаз ", само че напомни, че България е измежду първите, потърпевши от " съветското изнудване, откакто " Газпром " едностранно приключи контракти си ".

" Впоследствие " Газпром " неведнъж показва, че не е сигурен снабдител, и по тази причина Европейски Съюз групово реши да се откаже от съветските горива допустимо най-бързо ", съобщи представителят на Европейската комисия.

22 европейски страни или компании, регистрирани в тях, имат контракти за доставки с " Газпром ". Руската държавна компания приключи едностранно договорите с България, Полша и Финландия, както и с компании в Германия, Дания и Нидерландия през април и май, като за аргументи бяха посочени проблеми с заплащанията.

През юни стартира намаляването на количествата, подавани през " Северен поток 1 " към Германия, Франция и други клиенти в Западна Европа, като за това бяха изтъквани механически аргументи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР