(Ernest Procter, The Zodiac, 1925) ОВЕН Овенът страда мълчаливо. Не

...
(Ernest Procter, The Zodiac, 1925) ОВЕН Овенът страда мълчаливо. Не
Коментари Харесай

Телецът страда разрушително, Лъвът - в добра компания, Везните - уравновесено ♥ Как страдат знаците на Зодиака

(Ernest Procter, The Zodiac, 1925)

ОВЕН

Овенът страда безмълвно. Не тъй като е свенлив или се бои от обществено разискване. Овните от нищо не се опасяват. Просто са откровено уверени, че: първо - вие с нищо не можете да им помогнете, второ – вие просто не можете да разберете какво претърпява един Овен. Защото вие не сте Овен. Което значи, че вашият персонален опит, за Бога, и пет пари не коства. Така че, Овенът все някак самичък ще се оправи, не за първи път. 

ТЕЛЕЦ

Телецът страда разрушително. Светла тъга, спокоен вопъл със нос в стената – не, не, това не е героично, което автоматично  значи – то е безсмислено. Настоящите премеждия на Телеца, неговите близки и родственици ще разпознаят по присъщите мощни гърмежи, избухнали от всички страни на хоризонта. А Телецът методично ще замита разхвърчалите се осколки от събитията и печално ще пита: „ За какво ми е всичко това? ”

БЛИЗНАЦИ

Близнаците страдат многословно. Ако безразсъдно ги попитате: „ Какво се е случило? ”, гответе се за същинско злополучие. Близнакът ще стартира от есента на 1993-та, когато още е било топла вечер и впрочем, а той е бил дребен и доверчив още Близнак, който нехайно се е наслаждавал на всички удоволствия в живота, без да подозира какви студени дни и хора следва да срещне по пътя си. Затова в никакъв случай не питайте Близнаците „ Какво се е случило? ”, в случай че не разполагате с задоволително свободно време, с цел да чуете най-невероятните истории.

РАК

Раците страдат извисено и духовно. Ракът ще въздиша, вдигайки очи нагоре, ще слуша красива музика и ще чете книги за самоусъвършенстване. Особено начетените Раци даже книги за самоусъвършенстването могат да напишат в своя най-печален интервал. А младите Раци ще стартират със стиховете. Ето такива, да вземем за пример: „ Кръв, гибел, болежка. Нощ, сянка, мрак. Ти отиде си, само че сърцето ти остана. Плач… ”

ЛЪВ 

Лъвът страда в добра компания. Страданието в самотност, Лъвът счита за безрезултатна загуба на време и нравствен запас. Лошото би трябвало да е разпределено по равно на всички. Затова Лъвът ще включи в своите прекарвания всички васали, които още не са съумели да избягат от мрачното му наличие. И васалите, сами не разбрали по какъв начин се е случило това, ще одобряват обидилите Лъва за свои персонални врагове. И ще поведат борба. А Лъвът снизходително ще страда – ех, ах, благодаря ви, че ви има. 

ДЕВА

Девата страда градивно. Прави ремонт и се снабдява с второ висше обучение. Затова на Девата всички й завиждат. Леле – каква си мощна единствено, по какъв начин се държиш, аз не бих могла, а ти си напряко воин! Девата, по принцип, напълно не възразява на тая оценка, само че надълбоко в сърцето си възприема своите премеждия с признателност. Като напълно в точния момент дохвърчала вълшебна лампа, способна да твори същински чудеса. 

ВЕЗНИ

Везните се стараят да уравновесяват премеждия с приятни занимания. В взаимозависимост от пола, възрастта и финансовото положение, Везните уравновесяват личните си страдания с всички спектри на ентъртеймънта – от основаването на нов кулинарен шедьовър до околосветско странствуване. Затова в профил наподобява, че Везните са най-неуниващите и непоразими знаци на зодиака. Но вие даже не подозирате, какви старания им коства да съвместяват тая еклектика от жестоки изменничества и вкусни удоволствия. 

СКОРПИОН

Скорпионът не умее да страда. Е, да, доста се старае, само че не му се получава. Скорпионът на драго сърце ви ужилва и продължава напред. Безцеремонен и убеден в правотата си. 

СТРЕЛЕЦ 

Стрелецът страда сложно. Типичният Стрелец любовно колекционира аргументите за страданието си и се старае да ги подреди по този начин, че те всички да се случат по едно и също време. Например – Стрелецът не може просто да седи, да плаче и да пие от тъга, в случай че някой го е изоставил. Не. Стрелецът ще се постарае да направи по този начин, че незабавно откакто са го зарязали в любовта, да го и уволнят и от работа. В идеалния случай, може и крайник да си счупи. Ето тогава, всичко му е наред със страданията. 

КОЗИРОГ 

Козирогът страда самоуверено, нагледайки напред. Всичко на тоя свят може да се случи, а Козирогът знае това и е подготвен да понесе всеки удар на ориста със своята корава глава. Мъдро и с вяра той приема, че всичко все в миналото ще свърши - и то не по какъв начин да е, а безусловно добре за него. Това напълно не значи, че Козирозите са ведри оптимисти. Просто значи, че те ще подпрат устойчиво с рогата си стената, която ги стопира и ще припяват мантрата: „ Не е направена още стена, дето да ме спре! Не е направена още стена, дето да ме спре!... ” И стената, рано или късно, рухва. 

ВОДОЛЕЙ 

Водолеят страда високомерно. Жалките оскъдни хорица не са почтени да узнаят, какъв брой горчиви са неговите премеждия. В същото време обаче, таман жалките оскъдни хорица към този момент се чудят, дали да не повикат кола за спешна помощ за многострадалния Водолей. Той обаче, с надменен взор, кондензиран с драматизъм, се взира високо в съзвездието, кръстено на него самия. Да, на мен са кръстили цяло съзвездие, - шепти Водолеят, - а на вас, а на вас? И ненадейно от това му става по-леко. 

РИБИ 

Рибите страдат с удоволствие. Не е изключено да наподобява, че Рибите да не обичат страданието, само че това е висша илюзия. Истинската Риба ще се оскърби от всяка допустима дреболия, даже от съмнителното позвъняване на бай Данчо, който желае да приказва с мъжа й късно вечерта. Че от кое място накъде, бе? Обидена съм, и стартирам да пострадвам. Огледалното важи съвсем и за мъжките представители. Фактът обаче е, че каквито и стихии да се развихрят около Рибите, каквито и потопи да идват и безредици да бушуват, те не се давят. За Рибите по-важно е да забележите страданието им, а не да проверявате дълбочината, на която са се гмурнали в него.

По материал на:
Илюстрация: Ernest Procter, The Zodiac, 1925, leprincelointain.blogspot.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР