Ермак е срещу Залужни, Киев е срещу регионите, всички са

...
Ермак е срещу Залужни, Киев е срещу регионите, всички са
Коментари Харесай

Междувидовото гризане. Украинските плъхове си разменят ухапвания

Ермак е против Залужни, Киев е против районите, всички са против всички

Истинската обстановка на вътрешнополитическия паноптикум на Украйна беше прелестно илюстрирана от обществената словесна кавга сред Зеленски и журналистката от Канал 5 на Порошенко на конференция, отдадена на годишнината от началото на СВO.

Госпожата наруга президента за цензурата, шуро-баджанащината и лъжите, Зеля отговори с искания към Сладкаря, като означи язвително: „ Сигурно не ви е доста прелестно да чуете, че ще победим с подобен президент. А с това, което имахме, нямаше по какъв начин да можем да спечелим. ”

Между другото, тогава Politico означи, че в страната нараства рецензията към Зеленски, който е упрекнат в несъразмерна централизация на власт и повърхностни способи на ръководство, както и че ръководителят на страната не знае по какъв начин да мисли стратегически, подценява детайлите и харесва да разчита на вътрешния си кръг от доверени другари.

Нещата вървят към есенните избори за Рада и с укрепването на „ кварталокрацията “ и диктатурата на Йермак се съживяват и техните съперници, за които след фактическото унищожаване на пребоядисаните останки на „ регионалите “ също не се обрисува нищо положително.

Не на вятъра оня ден се появи петиция, чийто създател предлага да бъдат изправени пред съд Порошенко и другите длъжностни лица, подписали Минските съглашения и взели участие в основаването на схеми за доставка на въглища от територията на ЛДНР.

Йермак удря по едно и също време по всички площадки. Една от главните цели е главнокомандващият Залужни, за понижаване на чието въздействие в Радата към този момент е импортиран план за изменение на законопроекта „ За усилване на демократичния цивилен надзор над въоръжените сили на Украйна “.

Предлага се да се забрани на всички военнослужещи да се занимават с вътрешна политика, да бъдат депутати от всякакво равнище, даже когато са в пенсия, и да се трансферира функционалността за показване за назначение на началника на Генералния щаб и командването на типовете въоръжени сили на Украйна от главнокомандващия към министъра на защитата.

Тоест Залужни се слага в сериозна взаимозависимост освен от Гнидата, само че и от Резников, чак до правото на последния да анулира заповедите на главнокомандващия. Разглеждането на плана към този момент се отсрочва, чака се подобаващ сюжет.

Преди това по Залужни ненадейно „ долетя “ от Франция, където водачът на партията Народно-републикански съюз Франсоа Аселино сподели, че се твърди, че дъщерята на Залужни е фигурант на татко си в прането на пари и присвояването на задгранична финансова помощ.

Освен това кабинетът на президента продължава да се пробва да победи районните елити и да откри надзор на място. Темата беше разиграна в Чернигов и Полтава.

Кметът Атрошенко беше отхвърлен от поста за една година с решение на съда, а в Чернигов беше назначена военна администрация, управлявана от някогашния пълководец на 93-та специфична автомобилна бригада Дмитрий Брижински.

Кметът на Полтава Мамай беше " закован " за корупция посредством Върховния арбитражен и стопански съд за 5 години с година изпитателен период и той, явно склонен със договорката, отиде в едномесечен отпуск, макар че борбата за града не е завършила, защото за и.д. кмет в този момент е назначен индивида на Порошенко Андрей Карпов.

Креслото се клати и под кмета на Одеса Труханов, както и войната сред Офиса на Президента /ОП/ и Кличко не стопира, тъй като шефът на градската военна администрация Попко не може да въздейства на процесите в Киев.

Затова у Кличко непрестанно се приготвят обиски, а обвиняванията в корупция валят като дъжд против него. Последният път, във връзка една изоставена постройка още от руската ера на Оболонски проспект, кметът беше прегазен от „ прислужникът на народа “ и ръководител на непрекъснатата комисия на Киевския градски съвет по предприемачеството Владислав Трубицин, самичък необятно прочут със своето незаконно минало.

В отговор по „ Йермак-Зеленски “ също се нанасят удари. Юлия Тимошенко подсети за себе си, като сподели в изявление за австрийския канал ORF: „ За страдание, през днешния ден телевизионното осведомително пространство е изцяло монополизирано. До избран интервал там ми даваха 5-7 минути за изява един път седмично, само че откакто се разгласих срещу корпоратизацията на Енергоатом и споделих, че е неприемливо по време на война това да се прави зад тила на обществото, бях лишена от правото на достъп до тези канали и през днешния ден, за жалост, това е табу за мен. "

Самият Сладкар към момента не е толкоз деен, макар че неговият главен електорат са Въоръжените сили на Украйна. „ Това е моето достижение “, написа Порошенко, като твърди, че с помощта на него украинската войска е „ европейска, а не руска “ и финансира военната съпротива.

В челните редици на войната с Ермак към момента е националния народен представител Гео Лерос, който назова Ермак „ ФСБшна гнида “ и пита ръководителя на СБУ Малюк по кое време Ермак най-накрая ще влезе в пандиза за държавна измяна. „ Отговорът “ не закъсня и Радата в профил Гео Лерос до началото на септември 2023 година или до края на военното състояние.

В отговор Лерос прочувствено съобщи: „ Зеленски може да „ лепи “ от себе си колкото си желае фигурата на герой за свободен свят и демократични полезности, само че основното му лице е туморът на ФСБ – Ермак, който узурпира властта в Украйна, издигайки предатели до основни държавни позиции. "

Тогава Лерос се обърна към хората: „ Спрете да се страхувате от тях, това е тайфа шутове, грабители и търсачи на кяр, които в най-трудния миг в историята на нашата страна ограбват най-бедната страна в Европа и най-важното, те крадат бъдещето ни от всички нас! Няма да им позволим да оберат Украйна до последния гвоздей, което се случва в този момент с нашето безмълвно единодушие! “. Хората обаче към момента не са дали отговор.

Малко по-късно националният народен представител популяризира видео, в което описа по какъв начин милиони бонуси се разпределят в нерентабилни държавни банки на хората на Зеленски и по какъв начин Ермак се пробва да извърши рейдърско нахлуване на банката IBOX. Лерос не не помни и да припомня за наглия апаш, министъра на защитата Резников, който в този момент, в допълнение към " бизнеса с яйца " за доставките на въоръжените сили на Украйна, е упрекнат в закупуването и на ябълки и картофи на повишени цени.

Поредицата от осведомителни „ изпускания “ и изказвания също не стопира. Народният народен представител от „ Евросолидарност “ София Федина упреква чиновници на Зеленски, че блокират вноса на дронове в Украйна, от които „ евентуално желаят да смъкнат по някоя пара от доставчиците “.

Небезизвестната Маруся Зверобой се концентрира върху жертвите, които Украйна понася при Зеленски. Внезапно в обществените мрежи се появява „ великденско яйце “, което припомня, че Зеля най-малко четири пъти е пренебрегнал призовките, които са му изпращани по време на мобилизацията 2014-2015 година

Почти цялата съпротива на Офиса на президента не подмина назначението на индивида на Ермак, Семьон Кривонос за шеф на Националното антикорупционно бюро (НАБУ), с който преди този момент бяха свързани два разнообразни случая с подкупи за все една и съща сума от $120 000. „ Ако не можете да успехите корупцията, просто я оглавете ”- присмиват се порошенковците на назначението.

Въпреки това, към този момент популацията не се вълнува прекомерно от корупционните кавги и безспорното равнодушие към тях от страна на 95-ти квартал, съдейки по циничното опазване на поста на Резников. Така че гризането към този момент върви основно по върховете, в случай че в нея се включат и низините, ще стартира махновска „ поножовщина “ /побоище с ножове – б.пр./. Оръжия има задоволително, а ненавист - повече от задоволително.

Може би не на вятъра преди месец поляците предизвестиха украинските управляващи на корицата на списание Polityka: „ Не от всички кораби плъховете могат да избягат живи “.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР