Ерлинг Холанд продължава да прави фурор в европейския футбол, след

...
Ерлинг Холанд продължава да прави фурор в европейския футбол, след
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд все още е кръгла нула в големите финали на Сити

Ерлинг Холанд продължава да прави възторг в европейския футбол, откакто бележи гол след гол, а наред с това чупи връх след връх. Показателите му са внушителни, само че когато пристигна време за огромен край, той не може да порази задачата.

Сега Манчестър Сити крачи към поредна борба за отличие - край на Световното клубно състезание, което се организира в Саудитска Арабия. Разбира се, това ще стане факт, в случай че " жителите " на Пеп Гуардиола, спечелили требъл през последния сезон, съумеят да се оправят с Урава Ред Даймънс на 1/2-финала, а по-късно да преодолеят и съпротивата на Краля на Южна Америка - Флуминензе, който към този момент чака своя противник.



Откакто пристигна в Англия, Ерлинг Холанд не стопира да бележи и игра няколко финала с " небесносините ", само че не се разписа в нито един от тях. Явно финалните борби не са по усета му... Всъщност, норвежецът се е разписвал единствено в един подобен дуел преди да пристигна на Острова - за предния му клуб Борусия Дортмунд, когато

подвигна Купата на Германия през 2021 година. Тогава " жълто-черните " завоюваха с 4:1 дуела с Република България Лайпциг, а по два гола за спечелилите означиха Холанд и Джейдън Санчо.

Във визитката си има и Купа на Австрия през 2019 година, само че Ерлинг Холанд тогава не играе на финала против Рапид Виена, извоюван с 2:1 след попадения на Патрик Фаркас и Мунас Дабур.

След пребиваването му в Австрия и Германия идва ред на английската случка. Ерлинг Хааланд към момента не е отбелязал гол в нито един от петте финала, в които е играл с екипа на Манчестър Сити.



За повече от година той се появи в седем полуфинални или финални мача и има в тях " нула " гола (без да се броят дузпите след постоянното време и продълженията) - приблизително най-нисък коефициент от всички свои съотборници. Това е безусловно безумно, като се има поради, че Холанд е звездата на тима. Учудващото е, че и графата му " асистенции " също е празна!

Всичко стартира при загубата от Ливърпул с 1:3 на финала на " Къмюнити Шийлд " през 2022-а, когато Хулиан Алварес вкара единствения гол за своя тим. Срещу мърсисайдци скандинавецът имаше 16 докосвания, извърши три удара и пропусна огромен късмет.

Същото се случи и година по-късно, когато възпитаниците на Пеп Гуардиола претърпяха проваляне от Арсенал с дузпи, като Коул Палмър порази задачата за тима от Манчестър.

Той бе сменен в 65-ата минута, а заместникът му - звездата от академията Коул Палмър, вкара хубав гол и изглеждаше, че е спечелил за Сити, преди Леандро Тросард да изравни за " артилеристите " в 101-ата минута.

Срещу Арсенал той имаше 13 докосвания, опита шест паса, приключи единствено четири и не насочи нито един удар, защото френският национал Уилям Салиба го обезличи изцяло.

Между тези два мача Холанд имаше опция да показва характерните си умения в още два по-големи мача, само че и в двата случая не съумя да го направи.



Първо, той не съумя да се разпише във финала за Суперкупата на Европа против Севиля (5:4 за " жителите " след осъществяване на дузпи; 1:1 в постоянното време и продълженията). Вдвубоя на " Караискакис " в Пирея той записа още един спокоен мач и без удар в задачата.

Отново Коул Палмър се разписа за англичаните, а Холанд означи първата дузпа за своя отбор.

След това беше неоснователен и във финала за Купата на Англия, в който Манчестър Сити победи градския си противник Юнайтед с 2:1 с помощта на попаденията на Илкай Гюндоган.

Носителят на " Златната обувка " на Премиършип се показа по сходен метод и против " алените дяволи ", когато имаше 35 докосвания и насочи три удара.

И най-после - финалът на Шампионската лига против Интер (1:0) в Истанбул, когато всички чакаха да видят по какъв начин " головата машина " Холанд доближава своята кулминационна точка... Уви, нямаше никакви следи от него наоколо до дейностите, а голът във вратата на Андре Онана означи Родри, който донесе успеха.

Участието му в най-големия край до момента беше незабележимо, защото имаше единствено 19 докосвания на топката и единствено един удар.

След пет финала без гол за Холанд, може да се заключи, че тези мачове просто не са неговата " чаша чай ". За да доближи до самия връх на играта и да има повече причини да завоюва " Златната топка ", той би трябвало да обърне нещата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР