Ерис е нов генетичен вариант на коронавируса, който е придобил

...
Ерис е нов генетичен вариант на коронавируса, който е придобил
Коментари Харесай

Кантарджиев за варианта на COVID Ерис: Лесно се разпространява, но не разболява тежко

" Ерис " е нов генетичен вид на ковид, който е придобил епидемиологично разпространяване. Не предизвиква тежко заболяване, само че по-лесно се популяризира. През юли в Съединени американски щати има повече случаи на хоспитализация на хора с този вид, в сравнение с през юни. Има малко повишение в страните, където има тъкмо следене на болните. Няма кой знае каква опасност за здравето на хората. В нашата страна още не е потвърден ".

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

По думите му имунизациите против Омикрон работят и за новия вид. " Хубаво е да има реваксинация наесен. В международен мащаб се лекуват последствията от коронавирус, а не самия той. Епидемичната конюнктура това лято е добра. Климатичните условия допускаха доста кърлежи и комари, само че болесттите от кръвосмучещи не са доста повече от предната година ", изясни той.

Според него взрив на лаймска болест няма. " Напиването на кърлежа, в случай че е 12 часа, не предава болестта. Ако има рани или напукване по ръцете, кърлежът може да съобщи хеморагична тресчица, тъй че да се получат съществени затруднения. При многото превалявания има относително неголямо увеличение на лаймска болест и марсилска тресчица, това се дължи на антибиотиците. Нямаме повишение на тези болести ", уточни Кантарджиев.

Той разясни, че ентеровирусна зараза се провокира нормално в доста горещи дни. " Това са чревни вируси, провокират висока температура и болки по мускулите и ставите. При децата е допустимо да има и обрив - по дланите, по ходилата и в устата ", разкри медикът.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР