Ерик Холдър младши, член на банда, в която е бил

...
Ерик Холдър младши, член на банда, в която е бил
Коментари Харесай

Убиец на рапър беше осъден на 60 години затвор

Ерик Холдър младши, член на тайфа, в която е бил и Нипси Хъсъл, беше наказан на най-малко 60 години затвор за убийството на рапъра, оповестяват международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

Тридесет и две годишният Холдър простреля Хъсъл отблизо разстояние най-малко 10 пъти пред магазина му за облекла в Лос Анджелис през 2019 година По време на процеса против него той се призна за отговорен в ликвидиране на изгряващата звезда на хип-хопа. 

Холдър сподели, че е работил " в изблик на гняв ", без да възнамерява действието си. По време на процеса правосъдните заседатели не одобриха тази версия и през юли предходната година го признаха за отговорен в ликвидиране, преценявайки, че става въпрос за съзнателно действие. В хода на делото прокурорът съобщи, че килърът е имал " задоволително време да обмисли " действието си.



Съдия от Върховния съд на окръг Лос Анджелис осъди Ерик Холдър на най-малко 25 години за убийството. Той получи спомагателни най-малко 25 години за потреблението на огнестрелно оръжие и спомагателни 10 години за това, че е стрелял по други двама мъже, които са били наоколо, и ги е ранил.

Смъртта на Нипси Хъсъл на 33-годишна възраст през март 2019 година надълбоко развълнува Съединени американски щати. След нещастието доста звезди, измежду които Стиви Уондър и Снуп Дог, отдадоха респект към починалия рапър. Десетки хиляди души участваха на траурната гала в Лос Анджелис, на която беше прочетено обръщение от някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама.

Въпреки че открива личен магазин за облекла в квартал на Лос Анджелис, където е израснал дружно с Ерик Холдър, Нипси Хъсъл се стреми да остане обвързван със света на бандите, в който се е формирал. Убиецът му е член на Rollin 60s Crips, организация, част от която е и рапърът.

Нипси Хъсъл, същинското име на който е Ермиъс Асгедъм, беше почетен посмъртно с две награди " Грами " през 2020 година за песните си " Racks in the Middle " и " Higher ". През август предходната година рапърът получи посмъртно звезда на холивудската Алея на славата.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР