Ericsson, PS Solutions (компания на оператора Softbank) и CKD започват

...
Ericsson, PS Solutions (компания на оператора Softbank) и CKD започват
Коментари Харесай

Ericsson и Softbank внедряват IoT решения в японското земеделие

Ericsson, PS Solutions (компания на оператора Softbank) и CKD стартират взаимна работа по актуализацията на платформата " e-kakashi ", благодарение на която се внедряват изкуствен интелект и технологии от концепцията IoT (Интернет на нещата) в селското стопанство. Първоначално въведена от PS Solutions през 2015 година, платформата " e-kakashi " от второ потомство се чака да бъде налична през март 2018 година

 1

Микаел Ериксон, началник на Ericsson Япония, е безапелационен: " Партньорството е единственият метод да се осъществят IoT решения в действителния живот. Комбинацията от опита, умеенето за работа с приложения и познаването на процесите в промишлеността, които имат PS Solutions, дружно с разширените функционалности, предоставени от Ericsson IoT Accelerator, ще докара до позитивни промени в селското стопанство. "

IoT чучело с изкуствен интелект

В превод японската дума kakashi значи чучело, само че " e-kakashi " на PS Solutions прави доста повече от това да плаши вредителите. С мощната композиция от изкуствен интелект, IoT и облачни технологии " e-kakashi " е проектирана да поддържа идеална среда за напредък за съвсем всяка земеделска просвета, а японският производител CKD Corporation се е погрижил за дистанционното управление на платформата.

Лесно консолидиране на IoT устройства в земеделието

Платформата " e-kakashi " може елементарно да интегрира нови IoT устройства, от които има потребност в селското стопанство. Чрез функционалността Zero Touch Onboarding на платформата Ericsson IoT Accelerator устройствата са налични незабавно след инсталирането си, без да са нужни физически контролни панели, защото всички функционалности се обработват в облака.

Zero Touch Onboarding, която разрешава на устройствата да бъдат вградени в платформата Ericsson IoT Accelerator и по-късно да се ръководят елементарно, употребява Open Mobile Alliance Lightweight Machine to Machine (протокол от Open Mobile Alliance за ръководство на IoT устройства и директна връзка сред машини) и Internet Protocol for Smart Objects (IPSO) Alliance - допълнения към клетъчна връзка на IoT.

PS Solutions ще употребява изграждащите блокове на клетъчната връзка на Softbank, която също е построена с решения на Ericsson. Включвайки данни за променливи - температура, мокрота, превалявания и други, " e-kakashi " разчита на AI, с цел да усъвършенства автоматизирано изискванията за развъждане на разнообразни аграрни култури. Например, с цел да се резервира идеалната температура за развъждане на домати, " e-kakashi " контролира оранжерийната вентилация.

Използвайки интуитивно приложение на PS Solutions, което дава изчерпателна статистика за получаваните данни, потребителят на " e-kakashi " може да трансформира общоприетите настройки, учредени на изкуствен интелект, с цел да приложи личното си професионално ноу-хау.

 2

В настоящия си тип “e-kakashi” следи температурата, влажността, равнищата на въглероден двуокис и други условия и показва какви дейности би трябвало да бъдат подхванати въз основа на изкуствен интелект. С помощта на аналитичните благоприятни условия на Ericsson IoT Accelerator, идващото потомство на платформата, което следва да бъде показано на ревюто AGRI WORLD 2017 от 11 до 13 октомври в Makuhari Messe в Токио, ще дава опция за по-висока автоматизация посредством свързване с изпълнителните механизми.

Ericsson уголемява опциите на IoT в Япония

Ericsson IoT Accelerator обезпечава на ниска цена и благонадежден способ за подкрепяне на корпоративното ръководство на IoT с огромен брой свързани устройства. Бързият напредък на IoT дава огромни благоприятни условия на операторите да покачат приходите си, разширявайки портфолиото си с нови услуги. Компанията майка на PS Solutions, мрежовият оператор Softbank, си партнира с Ericsson за разширение на мрежите и увеличение на приходите от IoT в Япония. През април 2017 година Softbank стартира създаването на решения на Ericsson, с цел да подкрепи разгръщането на клетъчните IoT услуги в Япония.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР