Ericsson отчете работата си през третото тримесечие на текущата финансова

...
Ericsson отчете работата си през третото тримесечие на текущата финансова
Коментари Харесай

Ericsson търпи загуби, бъдещите перспективи остават несигурни: какво следва?

Ericsson регистрира работата си през третото тримесечие на настоящата финансова година, която завърши на 30 септември. Един от най-големите международни снабдители на телекомуникационно съоръжение претърпя обилни загуби, което се изяснява с “макроикономическа неустановеност “.

Приходите на Ericsson за тримесечния интервал възлизат на почти 64,5 милиарда крони (около $5,9 милиарда). Това е с 5% по-малко по отношение на третото тримесечие на предходната година.

В края на тримесечието компанията сподели чиста загуба от 30,5 милиарда крони (приблизително 2,78 милиарда долара). За съпоставяне: година по-рано Ericsson получи 5,4 милиарда крони (494 милиона долара) чиста облага. Компанията декларира, че продължава да ползва цялостни ограничения за понижаване на разноските, само че това не ѝ разреши да избегне загубите през третото тримесечие на 2023 година

Ericsson отбелязва, че продажбите на мрежови артикули в Северна Америка са намалели с 60% на годишна база заради корекции в потребителския инвентар и закъснение на внедряването на операторска инфраструктура. Компанията показва, че пазарната обстановка е толкоз нестабилна, че не е допустимо да се направи надеждна прогноза за 2024 година

„ Като се има поради актуалната неустановеност, няма да предоставим прогноза след четвъртото тримесечие на 2023 година Тъй като времето за възобновяване на пазарната конструкция зависи от клиентите, ние имаме вяра, че актуалните условия ще продължат до 2024 г “ — споделя Ericsson във финансовия си доклад.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР