Ericsson може да е плащала на Ислямска държава в Ирак ...

Ericsson може да е плащала на Ислямска държава в Ирак

Ericsson може да е плащала на Ислямска държава в Ирак

Ericsson може да е плащала на " Ислямска страна " в Ирак Компанията се пробва да разбере повече за " необикновени разноски " на локалното си звено, датиращи от 2018 г.Препоръчай (0)
Ericsson може да направила заплащания към терористичната организация "Ислямска страна " (ИДИЛ), с цел да получи достъп до избрани транспортни направления в Ирак, разкри основният изпълнителен шеф на компанията Борхе Еколм пред вестник Dagens Industri, написа Bloomberg.

В резултат на новината цената на акциите на основаната в Стокхолм компания спадна с 8,5% преди началото на борсовия ден в сряда – най-голямото намаляване от юли.

В изявление за бизнес ежедневника Еколм твърди, че Ericsson е идентифицирала „ необикновени разноски, датиращи от 2018 година “, само че компанията към момента не е определила кой е крайният адресат на парите. „ Това, което виждаме, е, че транспортните направления са платени през зони, които са били следени от терористични организации, в това число ИДИЛ “, добавя той.

Коментарите на Еколм следват изказване на производителя на телекомуникационно съоръжение късно във вторник, в което колосът съобщи, че не престава да „ влага доста “ в следствие дали основаните ѝ в Ирак интервенции съблюдават разпоредбите.

Говорител на Ericsson е отказал да разяснява въпроса пред Bloomberg News.

Новината за вътрешното следствие прибави още проблеми пред компанията след дълготрайно следствие за корупция, в това число споразумяване на проблема със съглашение за 1 милиарда $ през 2019 година

Едно от звената на Ericsson се призна за отговорно за дългогодишна акция, включваща подкупи и корупция в Азия и Близкия изток. През октомври предходната година въпросът още веднъж излезе на дневен ред, откакто американското министерство на правораздаването упрекна компанията, че е нарушила съглашението, като не е предоставила избрани документи на ведомството.

Според анализатори от Handelsbanken заплащанията в Иран евентуално са били част от същото следствие за корупция. И въпреки че анализаторите не чакат разкритията да провокират в допълнение следствие, „ евентуално ще навредят на цената на акциите “, когато търговията стартира, пишат те в записка до клиентите си.

Еколм разяснява пред вестника, че Ericsson е похарчила „ обилни запаси в опит да разбере нещата допустимо най-добре. Финансирането на тероризма е изцяло недопустимо и е нещо, което въобще не позволяваме “.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg