Ericsson и Nokia ще закрият дейността си в Русия до

...
Ericsson и Nokia ще закрият дейността си в Русия до
Коментари Харесай

Ericsson и Nokia ще закрият дейността си в Русия до края на годината

Ericsson и Nokia ще закрият активността си в Русия до края на годината

Ericsson съобщи, че през идващите месеци последователно ще прекрати активността си в Русия, а финландският му съперник Nokia съобщи, че също възнамерява да закрие съветския си бизнес до края на годината.

Докато Ericsson прекрати активността си в Русия за неопределен срок през април, Nokia отиде по-далеч и съобщи, че ще напусне страната изцяло.

" До края на годината по-голямата част от чиновниците ни в Русия ще изоставен Nokia и ние ще освободим всички наши офиси ", съобщи представител на Nokia. " Ще запазим публично наличие в страната до привършване на юридическото закриване ".

Все повече западни компании продават съветските си предприятия, откакто оповестиха прекратяване на активността си в седмиците откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари.

Dell Technologies Inc съобщи в събота, че е прекратила всички интервенции в Русия, откакто затвори офисите си в средата на август.

Ericsson, който пусна чиновниците си в заплатен отпуск по-рано тази година, също по този начин записа през първото тримесечие провизия в размер на 900 млн. крони (95 млн. долара) за амортизация на активи и други изключителни разноски, свързани с преместването.

Компанията има към 400 чиновници в Русия и съобщи, че ще даде финансова поддръжка на засегнатите лица.

Nokia, която има към 2000 чиновници в Русия, съобщи, че оставащата ѝ активност в страната е обвързвана с лимитирана поддръжка на сериозни мрежи, с цел да извърши своите договорни и филантропични отговорности.

След като Ericsson и Nokia изцяло изоставен Русия, мобилните оператори в страната MTS и Tele2 ще станат по-зависими от китайски компании като Huawei и ZTE.

MTS отхвърли да разяснява. Tele2 не отговори незабавно на запитванията за коментар.

Руският вестник " Комерсант " пръв заяви за напускането на Ericsson и съобщи, че част от обслужващия личен състав ще се реалокира в нова компания, която ще бъде основана в Русия. Ericsson не разяснява новата компания. /БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР