Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов се доближиха на само една

...
Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов се доближиха на само една
Коментари Харесай

Себахтин и Росенов на по една победа от медал в Ташкент

Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов се приближиха на единствено една победа от опцията да завоюват орден от Световното състезание по бокс в Ташкент. Двамата се класираха за четвъртфиналите в узбекистанската столица.


В категория до 48 кг европейският вицешампион господства над представителя на Киргизстан Анварджан Ходжиев. Под наставленията на Жоел Арате и Александър Александров той се поздрави с хубава победа с 4:1 гласа. Себахтин сподели доста разнороден жанр и с прелестно придвижване по кръга не даде особени шансове на съперника си. За място на полуфиналите и най-малко бронзово отличие Ергюнал ще боксира със Сахил Алахвердови. Грузинецът е добре познато име, като двамата се срещнаха и на финала на Европейското състезание предходната година. Сега пред Себахтин се открива късмет за реванш, а дуелът е на 10 май.

Росенов пък получи тежка аркада над дясното око, като дуелът му с иранеца Даниял Шахбахш бе преустановен в средата на втория рунд. Въпреки това, 19-годишният българин бе направил задоволително, с цел да вземе крайния триумф с неединодушно решение над 5-ия в схемата. Срещата при 60-килограмовите мина оспорвано, като 5-кратният европейски първенец при подрастващите бе този, който търсеше багра и опитваше да провокира съперника. Двамата стартираха проучвателно и леко пасивно, само че във втората част динамизираха дейностите. За страдание, иранецът удари с глава национала ни в средата на рунда, което докара и до преустановяване на борбата. На четвъртфинал Радослав ще срещне първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания. Двубоят още веднъж е на 10 май.


В категория до 54 кг Ясен Радев позволи трагично проваляне. В доста здрав конфликт националът ни, който дебютира през днешния ден, отстъпи на Мерож Зоидов от Таджикистан. Двамата си поделиха надмощието в първите два рунда, като Ясен стартира доста мощно, само че във втората част позволи някои неприятни попадения. Така всичко опря до решителния трети рунд, в който се стигна до преразглеждане на резултата и трагично проваляне с неединодушно съдийско решение.

Утре ни чака още един мач с българско присъединяване. Рами Киуан (75 кг) ще преследва място на четвъртфиналите против Ахмад Госон от Сирия. Може да наблюдавате срещата директно по Българска национална телевизия 3. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР