Ергюнал Себахтин донесе първи медал за България от Европейското първенство

...
Ергюнал Себахтин донесе първи медал за България от Европейското първенство
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин спечели медал от Европейското първенство по бокс в Ереван

Ергюнал Себахтин донесе първи орден за България от Европейското състезание по бокс за мъже в Ереван. В арменската столица националът ни до 48 кг дебютира по допустимо най-хубавия метод на шампионата. Младият ни гений пречупи с 5:0 съдийски гласа съпротивата на ирландеца Рики Несбит.

Ергюнал сподели доста добра игра, влезе самоуверено в дуела и съумя да наложи своя жанр. Той взе превес след първите два рунда, а в третия боксира доста мъдро и изцяло справедливо се класира за полуфиналите. Така Себахтин си подсигурява най-малко бронзов орден. За място на край в събота той ще се изправи против италианеца Леонардо Еспозито.

По-късно през днешния ден ни чакат още три дуела с българско присъединяване. На кръг Б, в девети дуел от листата на следобедната сесия, Кристиян Николов (80 кг) ще срещне сърбина Артьом Агейев. Срещата ще стартира към 15:00 часа.

Във вечерната сесия, която стартира в 17:00 часа, мачовете на българските национали са сложени едновременно.

На кръг А, към 17:30 часа, 6-кратният европейски първенец при младежите и мъжете Даниел Асенов (54 кг) ще срещне Салах Омар (Германия). На кръг Б Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР